12x leuke steden om te shoppen

Yes! De vakantie staat voor de deur, dus tijd om leuke tripjes met je friends te plannen. Wij zetten een aantal leuke steden om te shoppen voor je op een rijtje. Let’s go!

Den Bosch

In de gezellige straatjes van Den Bosch vind je de leukste winkels. Van grote winkels zoals H&M tot kleine, unieke boetiekjes zoals het Bossche Koekwaus. Je shopdag sluit je natuurlijk af door Bossche Bollen te halen bij Jan de Groot of een heerlijk worstenbroodje op te eten.

Maastricht

Deze prachtige, Limburgse stad mag niet ontbreken in dit lijstje. In deze modestad vind je ook een overdekt winkeldeel, dus perfect als het regent. Heb je nou honger gekregen van al dat geshop? Zoek een leuk restaurantje uit op de Markt of het Vrijthof. Gezellig en al helemaal in kerstsferen!

Groningen

Je moet er (waarschijnlijk) een flink eind voor reizen, maar Groningen is écht de moeite waard. Groningen heeft supergezellige pleintjes zoals de Grote Markt en de Vismarkt. Mocht je nog tijd over hebben, kun je ook de bekende Martinitoren beklimmen, want daar heb je awesome uitzicht.

Amsterdam

Onze hoofdstad mag natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje. In deze big city vind je eigenlijk alle winkels die je nodig hebt. Van een enorme Bijenkorf op de Dam tot een klein vintageboetiekje aan de gracht. Love it! Oh en mocht je in de buurt zijn van ’t Singeltje, ga daar dan zeker naar binnen voor de lekkerste pannenkoeken en poffertjes van Amsterdam.

Amsterdam

Haarlem

Haarlem is al een aantal keer uitgeroepen tot leukste winkelstad en terecht! De stad is namelijk superdivers en je vindt er ook een hoop leuke vintagewinkeltjes. In de 7 Gouden Straatjes vind je veel mooie, bijzondere winkeltjes. Love it! Haarlem is een van de 12 leuke steden om in te shoppen.

Leiden

Ben je op zoek naar een hoop winkels? Met zo’n 650 winkels in Leiden vermaak je je vast wel de hele dag! In het Pieterskwartier vind je leuke boetiekjes en speciaalzaken en niet zo veel grote winkelketen. Honger? Schuif dan eens aan bij Lot en de Walvis, yummie!

Den Haag

De winkels in Den Haag zijn zeven dagen per week geopend, dus ook op zondag kun je hier je slag slaan. Er zijn een hoop leuke conceptstores te vinden rondom de koninklijke paleizen, maar je kunt ook verder richting de zee gaan voor leuke winkeltjes. Enjoy!

Utrecht

De binnenstad van Utrecht staat vol met mooie, oude gebouwen en in de gezellige straatjes vind je een hele hoop leuke winkels. In het overdekte winkelcentrum Hoog Catharijne vlakbij het station, vind je allerlei leuke winkels zoals Costes, Søstrene Grene en Dunkin’ Donuts. *heart eyes*

Utrecht

Eindhoven

Het winkelcentrum van Eindhoven zit vol met leuke, standaard winkels, maar je vindt er ook toffe conceptstores. Eindhoven heeft ook een Primark, dus girls met een budget zijn ook in Eindhoven op de juiste plek. Ben je meer van de creatieve winkeltjes? Sla dan zeker de wijk Strijp-S niet over! Daar vind je een hoop kunst, kleding en design.

Tilburg

Omdat Tilburg niet zo heel groot is en de winkeltjes dicht bij elkaar liggen, is dit de ultieme shopstad voor ene middagje shoppen. Je kunt een hoop winkels vinden op en rondom het Pieter de Vredeplein. Tip van flip: bij TIEN vind je hele leuke dingen voor in huis, maar ook toffe outfits en mooie sieraden. Tilburg is een leuke stad om in te shoppen.

Roermond

Het centrum van Roermond is niet alleen supermooi en historisch, het zit ook nog eens vol met de leukste winkeltjes én is supermooi versiert met allerlei lichtjeskunstwerken in de kerstperiode. Je kunt natuurlijk ook een bezoekje brengen aan de Designer Outlet in Roermond. Hier scoor je de leukste merken, voor een mooi prijsje. Perfect als je shopbudget niet zo groot is!

Rotterdam

Ook in Rotterdam stikt het van de winkels. De bekendste winkelstraat is de Koopgoot: daar vind je een hoop grote modeketens zoals H&M. De grootste markt van Rotterdam mag je bij een bezoekje aan deze stad niet overslaan. In de Markthal vind je een hoop kraampjes met héél véél lekker eten én vergeet niet omhoog te kijken, want de Markthal ziet er ook nog eens prachtig uit.

Rotterdam

Lijken dit jou ook leuke steden om in te shoppen?

Beeld: Unsplash

Lees ook:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ga jij naar een van deze steden?

Gerelateerde artikelen