16 handige beauty hacks

Je lipstick als blush gebruiken en je haar met bier wassen om meer volume te krijgen. Jep, sommige beauty hacks zijn een beetje weird, maar ze werken wel! Check hier nog meer superhandige en leuke beautytips.

Je lipstick als blush gebruiken en je haar met bier wassen om meer volume te krijgen. Jep, sommige beauty hacks zijn een beetje weird, maar ze werken wel! Check hier nog meer superhandige en leuke beautytips.

#1. Statische lokken
Heb jij ook last van springerig haar? Spuit je borstel in met een beetje haarlak. Daarna kun je gewoon je haar kammen zoals je normaal ook doet. Door de haarlak is je haar niet meer statisch! 

#2. In vuur en vlam
Als je oogpotloodje niet meer zo goed tekent, kun je het puntje warm maken. Verhit het puntje heel even met een aansteker en laat het daarna goed afkoelen. Je oogpotlood tekent nu weer prima en het blijft ook nog eens veel langer zitten. Top!

#3. Beugelbekkie
Heb je een beugel en krijg je hem lastig schoon? Als je jouw beugel uit je mond kan halen, dan is deze tip iets voor jou. Leg je beugel in een glas water en gooi er een vitamine C bruistablet in. Even laten liggen en binnen tien minuten is jouw beugel weer als nieuw.

#4. Test it
Wat een heerlijk luchtje heeft je vriendin gescoord! Hebben! Maar je kunt beter nooit zomaar een luchtje kopen, omdat die bij je vriendin zo lekker ruikt. Een geurtje reageert namelijk op lichaamsgeur en -temperatuur. Hierdoor kan een luchtje bij de één heel lekker ruiken en bij de ander ronduit vies. Test daarom altijd een parfum aan de binnenkant van je pols en dus niet op een strookje papier.

#5. Karnemelkbad
Als je weer een keer in bad gaat, gooi dan eens twee liter karnemelk in het water. De melkzuren verzachten je huid en werken ontvettend. Na je melkbad voelt je vel heerlijk zacht en schoon aan.

#6. Geoliede nagelriemen
Heb jij soms last van losse velletjes bij je nagels? Smeer ze dan in met amandelolie. Je nagelriemen worden hier boterzacht van en je bent binnen no time verlost van die losse velletjes!

#7. Fake it
Wil je voor een feestje een keertje nepwimpers proberen? Koop dan losse stukjes wimpers in plaats van een paar nepwimpers. De losse stukjes brengen met een pincet makkelijker aan dan een hele nepwimper.

#8. Keep it cool
Was je haar nooit met heel heet water, je haar verliest dan glans en gaat er dof uitzien. Lauwwarm water is veel beter voor je lokken. Spoel je shampoo ook heel goed uit zodat er geen restjes in je haar blijven zitten.

#9. Rood koppie
Is het verven van je haar mislukt? Heb je nu rood haar in plaats van het blonde koppie dat je wilde? Was je haar zo snel mogelijk met antiroosshampoo. Deze shampoo zwakt de rode kleur af.

#10. Auwww!
Je wenkbrauwen epileren is geen pretje. Om het iets minder pijnlijk te maken, leg je een ijsblokje op je wenkbrauw voordat je begint met plukken. Daarna trek je de huid strak en het epileren is minder pijnlijk.

#11. Van dun naar dik
Als je dunne lippen hebt, gebruik dan een lichte kleur lippenstift. Je lippen lijken dan wat voller. Ook lipgloss op je lippen doet wonderen en laat ze veel voller lijken. Lekker smeren dus!

#12. After scrub
Als je gaat scheren, doe dat dan na het scrubben. Ten eerste doet dat minder pijn en daarnaast staan je haartjes overeind door de scrubbeurt, waardoor ze makkelijker te verwijderen zijn.

#13. Restjes
Denk je dat je mascara op is? Leg je mascararoller dan twee minuutjes in een bakje met heet water. De restjes worden dan zacht, waarmee je vervolgens je wimpers mee kan opfleuren!

#14. Kiwi power
Droge huid? Schil een kiwi en snijd hem door. Ga met de helft van de kiwi over je gezicht. Omdat er pitjes in de kiwi zitten en een natuurlijke vitamine C, krijg je er een superglad huidje van!

#15. Suikergoed
Voor de doorbloeding van je huid is het goed om regelmatig te scrubben. Als je een handje grove suikerkristallen mengt met een beetje olijfolie heb je voor niks een heerlijke scrub voor een superglad huidje!

#16. Matte lippen
Wil je graag matte lipstick dragen maar heb je geen money voor een nieuwe lipstick? No problem! Stift je lippen en leg er daarna een tissue overheen. Dip een grote fluffy poederkwast in poeder en dep deze op  je lippen. Haal de tissue weg en tadaa: matte lipstick!

Lees ook: 6 tips om je pony perfect te houden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen