4 dingen die je verkeerd doet als je je haar wast

Je haren wassen, hoe moeilijk kan het zijn? Best pittig, want deze vier dingen doen heel wat girls verkeerd. Jij ook? Check het maar snel!

Je haren wassen, hoe moeilijk kan het zijn? Best pittig, want deze vier dingen doen heel wat girls verkeerd. Jij ook? Check het maar snel!

#1. Je smeert de shampoo in de uiteinden van je haar
De meeste shampoos werken ontvettend. Dat maakt ze super handy voor je hoofdhuid, want daar zitten talgkliertjes die ervoor zorgen dat je hoofdhuid en het begin van je haar vet worden. De punten van je haar zijn dan weer bijna nooit vet en hebben dus ook niet zo veel shampoo nodig. 

#2. Je gebruikt conditioner op je hoofdhuid
Conditioner is bedoeld om je haar glad en glanzend te maken, maar het maakt het ook zwaar en snel vet. Gebruik het daarom alleen in de droge puntjes. 

Lees ook: Durf jij… supervalse wimpers te dragen?

#3. Je gebruikt te veel shampoo
Het is nergens voor nodig om de hele fles over jezelf uit te storten, ongeveer een euromunt aan shampoo moet genoeg zijn, ook als je superlang haar hebt. Je wast immers toch alleen je hoofdhuid. 

#4. Je wast te vaak
Door je haren te wassen, haal je het beschermende laagje talg van je hoofdhuid. Daardoor gaat die als een malle nieuwe talg aanmaken, zodat – ie weer beschermd is. Hoe vaker jij alle talg weghaalt, hoe meer er aangemaakt wordt en hoe sneller je haar vet wordt. Solution: je haar niet te vaak wassen en een milde shampoo gebruiken.

Lees ook: Win een weekendje weg met je vriendinnen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen