Het is de dagelijkse bezigheid van elke girl: haar borstelen. Maar weet je wel zeker dat je het op de juiste manier doet? Deze vier fouten maken we allemaal bij het borstelen van ons haar…

1. Verkeerde borstel
Er bestaan verschillende haarborstels voor verschillende haartypen en resultaten. Wil je volume? Gebruik dan een grote, ronde borstel. En wil je juist steil haar? Koop dan een platte borstel. Girls met grof of krullend haar kunnen het beste voor een harde borstel gaan.

2. Je borstelt te hard
Soms heb je haast en heb je de neiging je haar even snel en hard te borstelen. Toch kun je dit beter niet doen. Hard borstelen kan makkelijk schade aanrichten en ervoor zorgen dat je haar afbreekt. Doe het daarom altijd voorzichtig en zachtjes. Borstelen hoort geen pijn te doen!

3. Je borstelt te veel
Te veel je haar borstelen kan je haarschubben beschadigen en leiden tot dof en afgebroken haar. Een paar keer per dag is meer dan genoeg!

4. Borstelen als het nat is
Wanneer je haar nat is, is het veel breekbaarder. Begin dus niet enthousiast met borstelen, maar wikkel het na het wassen in een handdoek. Haal vervolgens je vingers door je haar om eventuele klitten te verwijderen en begin pas Γ©cht met borstelen als het droog is!

Lees ook: Zo laat je je haar sneller groeien