Je wordt wakker, kleedt je aan, wast je gezicht, poetst je tanden en doet je make-up op. De meeste girls gebruiken dagelijks mascara, om hun look af te maken. Maar wist je dat er 5 dingen zijn die je echt nooit met mascara moet doen? Je checkt ze hier.

#1. Je gebruikt oude mascara
Als je te oude mascara gebruikt, kan het zijn dat je infecties oploopt. Op je mascara gaan allerlei bacteriën zitten en die wil je niet te veel op je ogen hebben. Het beste kun je iedere drie maanden een nieuwe mascara kopen. Yep, dat is snel.

#2. Je laat het zitten
Je komt terug van een feestje en hebt écht geen zin om je make-up af te halen. Ho stop! Doe het wel. Mascara laten zitten is superslecht voor je wimpers, je ogen kunnen geïrriteerd raken en je wimpers kunnen er zelfs van afbreken.

Doe ook de quiz: Wat zegt jouw make-up over jou?

#3. Je draagt altijd waterproof
Zoals de naam al zegt is waterproof mascara alleen voor situaties waarbij water komt kijken. Als je naar het zwembad gaat of als het superhard regent, bijvoorbeeld. Wanneer dat niet het geval is, kun je beter voor normale mascara kiezen. Als je te vaak waterproof mascara gebruikt, is de kans groot dat je wimpers gaat verliezen. Dit komt omdat je veel moeite moet doen om het eraf te halen en dus vaak te hard wrijft.

#4. Je scheidt je wimpers niet
Het is slim om je wimpers te scheiden. Soms komt het namelijk voor dat je mascara erg klonterig is en je wimpers aan elkaar gaan plakken. De ‘spinnenweblook’ is natuurlijk niet de look waar je voor wilt gaan, dus zorg ervoor dat je jouw wimpers kamt na het aanbrengen van jouw mascara.

#5. Je ‘pompt’ je mascara
Het is erg slecht voor je mascara om je borsteltje in en uit je verpakking te halen. Door deze pompende beweging komt er veel lucht in je mascara terecht waardoor hij sneller uitdroogt. Plus, er zit genoeg mascara op het borsteltje als je één keer die pompende beweging maakt, in plaats van tien.

Lees ook: 10 irritante opmerkingen die alle ouders maken