Concealer is perfect om dat ene puistje even te camoufleren, maar dan moet je het wel goed gebruiken. Wedden dat jij deze dingen wel eens verkeerd doet?

#1. Je veegt
Smeer jij je concealer ook altijd in grote banen over je gezicht? Dat kun je beter niet doen. Het is het handigst om kleine puntjes op je gezicht te zetten en die in je huid te β€˜deppen’.

#2. Je gebruikt de verkeerde kleur
Concealer is niet bedoeld om je gezicht donkerder of lichter te maken, maar om onzuiverheden te verdoezelen. Kies dus een kleur die echt goed matcht met je huid, tenzij je rode plekjes weg wilt werken. Dan is een knalgroene concealer juist superhandig.

#3. Je gebruikt het voor je foundation
Visagisten verschillen van mening, maar de meeste zeggen dat je concealer het beste na je foundation kunt aanbrengen. Zo heb je minder nodig en smeer je de concealer niet uit als je de foundation aanbrengt. Groene concealer verberg je dan weer wel onder je foundation, anders lijkt het of je een malle ziekte hebt.

Lees ook: 4 dingen die je verkeerd doet als je je haar wast

#4. Je vergeet te blenden
Concealer is bedoeld om kleine oneffenheidjes weg te werken, maar dat wil niet zeggen dat je niet hoeft te blenden. Met allerlei witte stippen op je gezicht zie je er tenslotte ook niet echt aantrekkelijk uit.

#5. Je gebruikt een te lichte kleur onder je ogen
Veel girls gebruiken een extra licht tintje onder hun ogen, voor een frisse blik, maar helaas: het ziet er nogal nep uit. En op foto’s kun je zomaar op Casper het Spookje gaan lijken. #wiljeniet

Lees ook: 9 dingen die je verkeerd doet tijdens het douchen