It’s summer! En dat betekent dat het ook weer tijd is om te scheren. Maarre… deze dingen kun je maar beter niet meer doen.

#1. Het scheermesje van je vader gebruiken
Het lijkt zo aantrekkelijk: even snel het scheermesje van je vader of je broer pakken. En ja, je zult er ook echt wel gladde oksels van krijgen. Maar héél fris is het natuurlijk niet om een mesje te delen. Bovendien zijn mesjes voor mannen ontworpen om kaken te scheren en zijn die van vrouwen bedoeld voor veel meer lichaamsdelen. Je scheert dus ook nog eens gladder met je eigen mesje.

#2. Geen scheerschuim gebruiken
’s Ochtends nog even je benen scheren, gaat inderdaad sneller zonder scheerschuim. Jammer alleen dat je de volgende dag heel veel rode bultjes hebt… Scheerschuim kalmeert de huid en zorgt voor een mooier resultaat. Gewoon gebruiken dus.

Lees ook: 7 tips voor prachtige nagels

#3. Te lang blijven doorscheren met hetzelfde mesje
Yep, scheermesjes zijn duur, maar te lang doorscheren met hetzelfde (inmiddels botte) mesje zorgt voor ingegroeide haartjes en ontstekingen. Not so pretty.

#4. De verkeerde kant op scheren
Waarschijnlijk scheer je meestal tegen de haargroeirichting in. Het resultaat wordt dan inderdaad glad, maar je hebt ook een grotere kans op ingegroeide haartjes. Slimmer is het om eerst met de haargroei mee te scheren en dan eventueel nog een keertje tegen de richting in. Heb je een droge huid? Dan is het slimmer om alleen met de richting mee te scheren.

#5. Wegwerpmesjes gebruiken
Yep, ze zijn goedkoop, maar ze zorgen er ook voor dat je jezelf veel sneller snijdt dan je doet met een duurder mesjes. Als je liever geen wondjes op je benen hebt, kun je toch maar beter wat investeren in een mesje waar vier of vijf mesjes bij elkaar zitten. Dat zorgt voor een gladder en minder bloederig resultaat.

Lees ook: 7 manieren om volwassener te lijken