Highlighter is misschien wel hét beautyproduct van de afgelopen maanden. Het geeft je een mooie glow op je wangen. Maar wist je dat je ook best veel fouten kunt maken met je highlighter?

1. Te veel opdoen
Een beetje shimmer kan geen kwaad, maar doe niet te veel highlighter op! Zoals de naam al zegt, is het bedoeld om delen van je gezicht te accentueren, maar het hoeft er niet uit te zien alsof je in de highlighter bent gevallen.

2. De verkeerde kleur
Highlighters zijn er in allerlei verschillende kleuren, van roze en beige tot wit. Welke kleur bij jou past, ligt aan je huidskleur. Wanneer je een donkere huidskleur hebt, kun je het beste voor gouden en bronzen tinten gaan. Heb je een lichte huidskleur, ga dan voor de lichtere ivoortinten.

3. De verkeerde plek
Het is niet de bedoeling dat je highlighter over je hele gezicht smeert. Je kunt het ‘t beste gebruiken boven je jukbeenderen, op je kin, op je neus en op je voorhoofd boven je neus. De rest kun je contouren (je haarlijn, je jukbeenderen en de zijkanten van je neus).

4. Verkeerd combineren
Wanneer je een glitterende highlighter hebt gebruikt, is het niet slim om ook een glitterende blush of bronzer op te doen. Je wilt  niet dat je wangen eruitzien als een glitterbom.

5. Niet blenden
Zoals bij bijna alle make-upproducten geldt: blenden! Wanneer je dit niet doet, heb je namelijk gewoon een random streep over je gezicht lopen. Blenden dus!

Lees ook: 13x gekke weetjes