Grr… terwijl je besties het ene na het andere make-upproduct in hun mandje gooien, kun jij met moeite één foundation vinden die ongeveer de goede kleur heeft. Yep, girls met een donkere huid hebben het niet altijd makkelijk in make-upland. Gelukkig zijn er steeds meer merken die daar iets aan proberen te doen. Deze bijvoorbeeld.

#1. Black Opal
Waar sommige merken make-up maken voor blanke en donkere meiden, kiest Black Opal ervoor om alleen make-up te maken voor de getinte huid en daar supergoed in te worden. De producten zijn goed betaalbaar en gewoon verkrijgbaar bij Ici Paris XL en Etos, hoewel niet alle filialen de (volledige) collectie hebben.

#2. Iman Cosmetics
Topmodel Iman was het beu dat er voor haar geen make-up bestond die ze fijn vond en begon daarom haar eigen lijn. Iman Cosmetics is niet goedkoop, maar wel een mooi merk voor als je eens even lekker luxe wilt doen. Op dit moment is de make-up via de website te bestellen en verkrijgbaar i één winkel, maar het merk hoopt snel uit te breiden.

#3. Sleek make-up
Ici Paris XL, DA en Dio verkopen het merk Sleek. De huidskleur van je BFF’s en jou maakt niets uit: dit merk maakt make-up voor alle huidtinten, dus jullie zouden allemaal moeten kunnen slagen. Extra fijn: de make-up is niet superduur, dus je kunt lekker vaak iets kopen.

Lees meer: Wie droeg de mooiste outfits op de VMA's

#4. HEMA
Good ol’ HEMA heeft sinds een paar jaar ook een make-uplijn voor donkere girls. Niet elk filiaal is al even rijk gevuld met donkere foundations en concealers, maar via internet kun je al je make-up bestellen voor een fijne HEMA-prijs.

#5. MAC
Voor girls met iets meer geld is MAC een fijn merk. Het is behoorlijk duur, maar heel veel donkere modellen noemen het als hun favo merk én in bijna elke stad zit wel een MAC-winkel of parfumerie met MAC-assortiment. Leuk verjaardagscadeautje misschien?

Lees ook: De leukste outfits voor de eerste schooldag