Met de kerstdagen in het vooruitzicht, kun je weer volop experimenteren met je kapsel. Al is het wel handig als je dan een beetje om kunt gaan met een föhn… Met deze tips wordt het een eitje!

#1. Wacht een paar minuten met föhnen
Je kunt beter even wachten met je haar föhnen, nadat je uit de douche komt. Halfnat haar droogt veel gemakkelijker en is veel eenvoudiger in model te brengen dan kletsnat haar. Bovendien werken verzorgingsmiddelen beter op minder nat haar en breken je lokken niet zo snel af.

#2. Houd de föhn niet te dicht bij je haar
Je denkt misschien dat je eerder klaar bent door de föhn dicht bij je haar te houden, maar op deze manier beschadig je je haar alleen maar en ben je uiteindelijk langer bezig om tot dat perfecte modelletje te komen. De ideale afstand tussen je hoofd en de föhn is 20 tot 30 centimeter.

#3. Zet de föhn niet te heet
Een hete föhn droogt je haar wel sneller, maar zorgt er ook voor dat je haar sneller beschadigt. En extra bummer: je wordt er ook nog eens knalrood van door de hitte. De volgende keer dus toch maar voor standje lauw gaan?

Doe ook de test: Welk kapsel past het best bij jou?

#4. Doe je make-up afterwards
Als je eerst je make-up on fleek doet, heb je kans dat die van je gezicht ‘smelt’ als je daarna met de hete föhn langs je gezicht blaast. Doe dus eerst je haar en daarna pas je make-up als je niet twee keer bezig wilt zijn!

#5. Föhn door tot je haar echt droog is
Je kunt je haar alleen een beetje grof droog wapperen, maar voor een echte sophisticated look kun je maar beter wat langer doorgaan. Zo breng je je haar goed in model en blijft het langer zitten.

Lees ook: 5 manieren om zelf een Disney-kapsel te maken