Blush kan je er supermooi uit laten zien, maar het is ook snel veel te opvallend. Zeker als je het zomaar ergens smeert… De 5 meest gemaakte fouten die je maakt bij het opdoen van blush check je hier.

1. Verkeerde kleur
De meest gemaakte fout bij blush is misschien wel een verkeerde kleur. Blush is bedoeld voor een natuurlijke look, dus niet voor een roze streep over je gezicht. Β Het is handig om de kleur te vergelijken met je natuurlijke rode wangetjes, dit is namelijk een kleur die goed bij jouw gezicht past en niet te veel opvalt. Tijd om te hardlopen naar de drogist!

2. Te veel
Joehoe, je hoeft er niet uit te zien als een clown hoor! Een blush is bedoeld voor het accentueren van jouw wangen, niet als schmink. Het is dan ook niet mooi als je veel te veel blush op je wangen smeert. Zo krijg je een heel rood gezicht en dat is niet de bedoeling.

3. Verkeerde gezichtsvorm kiezen
Bij blush is het belangrijk dat je erop let wat voor vorm gezicht je hebt. Mensen met een vierkant of een hartvormig gezicht moeten zich bijvoorbeeld concentreren op de appeltjes van hun wangen. Β Als je een langer gezicht hebt, is het juist belangrijk is dat jij je blush vooral op je cheekbones doet. Heb je een rond gezicht? Dan is het verstandig om meer aan de zijkant de smeren dan op het midden van je wangen.

4. Niet blenden
Een regel in de make-up wereld is: blend! Altijd blenden! Dat geldt dus ook voor je blush. Als je dit namelijk niet doet, zie je hele duidelijke lijnen en dat wil je natuurlijk niet! Wanneer jij je blush hebt opgedaan, kies je een andere kwast en maak je cirkelende bewegingen om je blush te blenden.

5. Verkeerde product (poeder, cream, gel)
Niet iedere blush werkt goed voor elk gezichtstype. Wanneer je een droge huid hebt, is het niet slim om poederblush te gebruiken maar kun je beter voor een cream blush gaan. Heb je een normale huid, dan is het slim om te kiezen voor een poederblush, deze blijven bij jou namelijk langer zitten dan cream blushes. Heb je een vettere huid dan is een gelblush een goede oplossing.Β 

Lees ook: DIY Lipscrub