Het is iets wat je waarschijnlijk iedere dag wel doet: je haren kammen. Maar wist je ook dat het eens heel goed zou kunnen dat jij fouten maakt, zonder dat je het weet? Check ze maar!

1. Je gebruikt de verkeerde borstel
Borstels zijn er in allerlei soorten en maten. Rond, plat, smal, breed, paardenhaar, plastic… Weet je niet welke borstel jij moet gebruiken? Vraag het dan aan je kapster, zij kan je hierbij helpen.

2. Je borstelt nat haar
Ook al is natte haren kammen soms makkelijker dan droog haar, het is niet goed voor je haar. Het beschadigt het haar wat kan leiden tot gebroken haar en dat wil je natuurlijk niet. Er zijn trouwens wel speciale borstels die je wel kunt gebruiken in nat haar.

3. Je kamt eerst de bovenkant
Nee, niet doen! Je moet altijd eerst de puntjes kammen. Anders kam je veel te grote plukken. Hier kan je haar enorm van beschadigen. Kam dus  eerst vanaf vijf centimeter boven het puntje naar beneden en ga dan een stukje hoger en kam de onderste tien centimeter. Enzovoorts, enzovoorts…  Werk van de onderste plukken naar de bovenste plukken.

4. Je maakt nooit je borstel schoon
Zit jouw borstel vol haren? Dan wordt het maar eens tijd om die schoon te maken. Alleen de haren eruit halen is niet goed genoeg. Maak je borstel ook af en toe schoon met een beetje water en shampoo. In de borstel gaan namelijk je haren, dode huidcellen en stof zitten. Niet echt lekker fris om daar je schone haren mee te kammen, toch?

5. Je kamt je haar te weinig
Als je lang haar hebt, is het gezond om een aantal keer per dag je haren te kammen. Zo komen er namelijk haaroliën vrij en dat is weer heel goed voor je hoofdhuid! Als je van jezelf juist vettig haar hebt, houd je het beter bij maximaal eens per dag kammen.

Lees ook: Nepaccount Facebook