Aaargh! Je hebt de perfecte outfit aan, maar ineens zit er een gigantische puist op je gezicht. En of course zijn alle winkels dicht. Gelukkig kunnen deze huis-tuin-en-keukenmiddeltjes je redden.

#1. Anti-roosshampoo
Anti-roosshampoo helpt tegen de ontstekingen op je huid en is dus perfect om dat puistje eronder te krijgen. Helaas droogt het, net als de meeste producten in deze lijst, je huid ook nogal uit. Alleen gebruiken in noodgevallen, dus.

#2. Rijstpoeder
Rijstpoeder zit vol vitaminen B5 en E en die zijn supergoed voor je huid. Leng het poeder aan met een beetje water en breng het maskertje aan op je huid.

#3. Havermoutmasker
Van havermout kun je niet alleen prima ontbijtjes maken, het zou ook helpen tegen puistjes. Een havermoutmaskertje reinigt je huid en neemt olie op. Perfect tegen acnΓ©huidje, dus.

Lees ook: 6 dingen die je nog niet wist over puistjes

#4. Aspirine
Aspirine en Ibuprofin werken allebei ontstekingsremmend en dat is best fijn als je een puistje hebt! Maak een papje van het tabletje en breng het aan rond je pukkel. Als het goed is, wordt-ie dan al snel minder rood en dik. Let op: doe dit niet met paracetamol. Dat bevat andere ingrediΓ«nten en werkt daardoor minder goed.

#5. Baking soda
Baking soda droogt flink uit, dus na een maskertje met dit spul zijn je puistjes vast minder. Je hebt wel kans dat de rest van je huid knalrood en droog wordt, dus je kunt je afvragen of het dan echt een groot succes is… 

Lees ook: 5 manieren om je puistjes te handelen