De winkels liggen vol beauty stuff, maar het kan knap lastig zijn om te kiezen wat echt bij jou past. Want is dat paarse haar nou een superflex idee of juist een verschrikkelijke vergissing? Gelukkig bestaan er beauty apps die je een antwoord geven op al deze vragen. Wij zetten de vijf handigste voor je op een rijtje!

#1. Hair Color Studio
Ben jij benieuwd hoe je eruitziet met paars haar? Dan is Hair Color Studio echt iets voor jou. In deze app kun je allerlei kleuren haar uitproberen. Hoef je niet meteen echt te gaan verven.

#2. Check your Cosmetic
Weet jij ook nooit hoelang je nog met een mascara kunt doen? Met Check your Cosmetics is dat nu verleden tijd. Je voert de streepjescode van je product in en tadaa, de app weet precies hoelang jouw spullen nog houdbaar zijn.

#3.ShadeScout
Je hebt een tas in een kleur die ook perfect zou staan op je lippen. Maar ja, waar vind je die kleur? Met de app ShadeScout is dat een fluitje van een cent. Je maakt een foto van je favo kleur en de app zoekt make-upproducten die erbij passen.

Lees ook: 10 redenen waarom je geen make-up nodig hebt

#4. Spiegel
Altijd handig, een spiegeltje op je phone. Met de app spiegel kun je inzoomen, uitzoomen en de intensiteit van het licht veranderen. Ideaal om lenzen in te doen of even snel je mascara bij te werken.

#5. Plum Perfect
Rood, roze, oranje, blauw… Vind jij het ook altijd zo lastig om te kiezen welke make-upkleuren jou goed staan? Daar maakt de app Plum Perfect een einde aan. Nadat je een selfie hebt gemaakt, vertelt deze app je namelijk precies welke kleuren jou staan. De productsuggesties die worden gedaan zijn vrij prijzig, maar niemand houdt je tegen om een goedkopere variant te scoren, toch?

Lees ook: 8 tekenen dat je verslaafd bent aan make-up