O nee! Er is even iets misgegaan in je planning en nu heb je supervet haar. En of course heb je helemaal geen tijd om dat nu te wassen, want over een halfuur moet je op school staan. Met deze kapsels maakt dat niets uit. Die zien er zelfs extra goed uit als je haar een beetje vet is.

Hoge staart
Is je haar zo vet dat je er een ei op kunt bakken? Ga dan voor de slick ponytail. Je kamt je haar zachtjes over je hoofdhuid, zodat er geen grote β€˜plukken’ meer te zien zijn en maakt een grote staart. Super easy met een heel fashionable resultaat!

Messy bun
Als je haar vettig aanvoelt, maar nog niet heel vet is, is het perfect voor een messy bun. Door het beetje vet dat er in je haar zit, blijft dit kapsel namelijk extra stevig zitten. Begin met een paardenstaart, waarbij je je haar juist niet heel netjes en strak naar achteren kamt, maar zo rommelig mogelijk laat zitten. Steek je handen aan de zijkanten van je hoofd en trek het haar her en der een beetje los, voor een extra messy effect. Draai je haar rond het elastiekje en zet het vast met speldjes of een tweede elastiekje. Doe dit vooral niet te precies en you’re ready to go!

Doe ook de test: Welk kapsel past het best bij jou?

Ingevlochten
Als je haar vet is, is het perfect om ingevlochten te worden. De vlecht blijft dan namelijk veel beter zitten. Echt vet haar camoufleer je het beste met twee vlechten.

Rond een haarband
Een haarband is sowieso al geschikt om je vettige haar te camoufleren, maar voor een net iets specialere look verdeel je je haar in plukken, die je om het bandje heen draait. Wedden dat het niemand meer opvalt dat je haar eigenlijk best vet was?

Lees ook: 5 supersnelle tips tegen vet haar