Heb jij ook vaak een vette huid? En loopt de make-up die dat moet camoufleren, zo van je gezicht? Dan ben je echt toe aan deze vijf tips!

Lees ook: 5 fijne make-upmerken voor girls met een donkere huid

#1 Koop geschikte verzorging voor je gezicht
Met alleen make-up kom je er niet: je zult je huid ook moeten verzorgen en reinigen. Koop een dagcrème voor de vette huid en reinig je gezicht met een product zonder olie. Vette olie maakt jouw face alleen maar greasier en dat was nou net niet de bedoeling. .

Tip: breng één of twee keer per week een gezichtsmasker aan dat geschikt is voor een vette huid. Dit zorgt ervoor dat overtollig vet op je gezicht verdwijnt. 

#2 Gebruik een primer
Breng na de reiniging van je huid en het aanbrengen van een dagcrème een primer aan op je gezicht. Zo komt er een gellaagje op je gezicht, waarop je de foundation  aanbrengt. Dat laagje zorgt ervoor dat je make-up superlang en mooi blijft zitten! Ideaal toch?

Tip: breng alles wel op de juiste volgorde aan: reinigingen, dagcrème, primer, foundation.

#3 Gebruik powder blush
Powder brush is veel beter voor een vettere huid dan een crèmeachtige brush. In een crèmeachtige make-up zitten vaak ook meer vetten. Dit kan er weer voor zorgen dat jouw gezicht vetter gaat lijken en dat is nou net niet wat we willen!

Tip: pak liever geen brush met glitters erin. Door de shimmer lijkt je huid glanzender en dus vetter. Wil je niet!

Lees ook: 7 dingen die je verkeerd doet als je vet haar hebt

#4 Koop goede poeder om je gezicht mat te maken
Na het aanbrengen van je foundation is het verstandig om een goede poeder of bronzing powder aan te brengen. Zo lijkt je huid weer wat matter. Breng vooral poeder aan op de plekken waar het veel glimt.

Tip: kies voor een bronzing powder als je iets bruiner wilt lijken.

#5 Zorg dat je altijd tissues bij de hand hebt
Het komt wel eens voor dat na een tijdje je gezicht weer een beetje gaat glimmen. Door met tissues licht over je gezicht te deppen, haal je wat overtollig vet van je huid. Probeer niet te hard te wrijven met de tissue, want dan is je make-up verpest.

Tip: zorg altijd dat je poeder bij je hebt, zodat je altijd je gezicht weer iets matter kunt maken. 

Test: Hoe fake ben jij?