Elke ochtend je haar krullen met een krultang neemt veel tijd in beslag. Dat kan makkelijker! Er zijn namelijk genoeg manieren om zonder krultang mooie gekrulde lokken te krijgen.

Vlechten
De ouderwetse vlecht staat heel erg leuk, raakt nooit uit de tijd en geeft je haar losse krullen. Zorg dat je haar nog vochtig is en maak twee vlechten in je haar, zet de uiteinden met een elastiekje vast en ga er mee slapen. Als het er wat natuurlijker moet uitzien, dan kun je met je vingers wat plukjes eruit trekken zodat ze wat losser worden. Voor strakkere krullen verdeel je je haar in drie of vier delen en vlecht je die allemaal. Voor losse golven maak je ÊÊn vlecht aan de achterkant.

Stijltang
Heb je wel een stijltang? Met een stijltang kun je ook je haar krullen! Houd je tang verticaal langs je hoofd en draai er plukjes omheen, laat het een paar seconden zitten en tadaa! Op YouTube zijn veel tutorials te vinden hoe je dit moet doen, want het is een wel beetje lastig.

Haarbandje
Met een strak haarbandje kun je ook mooi krullen maken. Zorg dat je haar vochtig is en schuif daarna een elastieken haarbandje over je haar tot aan je oren. Begin aan de voorkant en pak daar een plukje vast, draai deze helemaal om de haarband heen naar achteren. Hoe groter het plukje, hoe grover de krul. Doe dit met al je haren. Uiteindelijk heb je een soort kroontje gemaakt. Spray er wat haarlak in, ga lekker slapen en haal 's ochtends je haarband eruit.

Rietjes
Rietjes zijn niet alleen leuk en handig in een cocktail, maar ook te gebruiken als krulspeld. Pak een plukje haar, wikkel dit om een afgeknipt rietje heen en zet deze vast met een schuifspeldje. Ga ermee slapen en haal de volgende dag de rietjes uit je haar. Resultaat? Een glamorous coupe!

Knotjes
De techniek met de knotjes is al heel oud en works like a charm. Maak hier en daar op je hoofd wat knotjes, hoe meer knotjes hoe fijner de krul. Ga met je knotjes slapen en haal ze er de volgende ochtend weer uit.

Tips:
– Als je erg steil haar hebt, doe er dan mousse in zodat de krullen of golven beter blijven zitten. Haarlak kan ook helpen om het in model te houden.

– Borstel je haar niet nadat je op deze manieren krullen hebt gemaakt. Dan vallen ze weer uit elkaar en wordt je haar pluizig. Maak de krullen met je handen een beetje los.

Lees ook: Tips om je haar sneller te laten groeien