Wil jij dat je hoofd wat smaller lijkt, of je neus net iets kleiner oogt? Het kan allemaal als je gaat contouren. Moet je het alleen wel goed doen… Check nu vijf tips voor je eerste contoursessie.

Lees ook: 5 fijne make-upmerken voor girls met een donkere huid

#1 Schaf goede kleuren aan
Laat je in de winkel adviseren welke kleuren je nodig hebt om te contouren. Het verschilt namelijk per huid welke kleuren je nodig hebt. Extra handig: een contourstick waar je de lijnen gelijk mee kunt trekken.

#2 Zorg voor goede make-up kwasten
Als je wilt contouren is het belangrijk dat je een goede foundationkwast hebt. Bij contouren zet je namelijk grote lijnen die je moet vervagen of blenden. Met een grote goede kwast gaat dat net wat makkelijker.

#3 Breng een primer aan voordat je gaat contouren
Een primer is een gelachtig middeltje dat je op je gezicht smeert. Dit laagje zorgt ervoor dat je make-up beter blijft zitten en je foundation egaler lijkt.

Lees ook: 7 handige beauty hacks van Ilona

#4 Leer je gezichtsvorm kennen
Elke gezichtsvorm heeft een andere manier van contouren. Als je een rond gezicht hebt, contour je aan de zijkant van je hoofd met een veel donkerdere kleur make-up. Maar als je bijvoorbeeld een hartvormig gezicht hebt, dan contour je in elke hoek van je gezicht. Weten welke gezichtsvorm je hebt? Kijk hier. Op YouTube vind je trouwens superveel tutorials die bij jouw gezichtsvorm passen!

#5 Oefening baart kunst
Verwacht niet dat het in een keer goed gaat. Contouren is echt een kwestie van oefenen. Gelukkig staan er superveel handige tutorials op YouTube. Probeer het wel zo veel mogelijk natuurlijk te houden, je wilt toch wel dat iedereen jou nog herkent op straat toch?!

Tip: als je contouren aardig onder die knie hebt, kijk dan hoe je de look af kan maken met het highlighten van je gezicht.


Β 

Test: Hoe fake ben jij?