Zie jij celebrities ook altijd zo shinen? Dat komt vast doordat de highlighter zorgt voor een supermooie ‘glow’ op hun gezicht. Wil jij die ook? Check dan vijf tips de eerste keer highlighten.

#1 Kies een soort highlighter
Highlighters heb je in verschillende soorten: poeder, crème of vloeibaar. Het verschilt per persoon waar je het liefste mee werkt. Als je een vette huid hebt kun je beter een poeder nemen, omdat dat beter op de huid blijft zitten. Maar met een droge huid staan vloeibare of crème highlighters mooier.

#2 Kies de perfecte kleur
Highlighters zijn net als foundations in verschillende kleuren en tinten te koop. Welke kleur het beste bij jou staat ligt aan je huidskleur. Bij een lichtere huid staat een lichtroze of zilveren tint mooi. Iemand met een getinte of donkere huid staat een gele of gouden tint juist mooier.

Lees nu: 5 tips als je voor het eerst gaat contouren

#3 Make a choice: kwast of vinger
 Crème of vloeibare highlighter kun je op twee manieren aanbrengen: met een kwast of met je vinger. Dat is maar net wat je makkelijker vindt! Alleen als je poeder 

gebruikt, is een kwast echt handiger. Het voordeel van je vinger is dat je de highlighter heel precies kunt aanbrengen, maar bij een kwast kun je het weer makkelijker uitvegen.

#4 Kies de juiste plekken
De meeste girls brengen hun highlighter aan op deze plekken:
– tussen de wenkbrauwen, vervagen richting het voorhoofd
– op de neusbrug
– cupid’s bow (kuiltje boven je bovenlip)
– midden van de kin
– jukbeenderen
– binnenste ooghoeken
– onder de wenkbrauw
– mondhoeken 

#5 Experimenteer met looks  
Highlighten is net als counteren een kwestie van experimenteren. Op YouTube staan genoeg tutorials hoe je met een highlighter verschillende looks kan maken. Experimenteer dus net zolang tot je net als de celebrities die supergave ‘glow’ uitstraalt! 

Test: Hoe fake ben jij?