Lijken jouw benen op melkflessen? Ook als je al een hele dag in een rokje hebt gelopen? Check dan deze tips om jouw legs deze zomer wel een nice kleurtje te geven.

#1. Zoek water
Wist je dat je… aan het water sneller bruin wordt dan in het park? Zelfs als je in allebei de gevallen in de volle zon zit? Dat komt doordat het water werkt als een spiegel. Het gereflecteerde licht komt ook op jouw huid terecht en daardoor word je extra bruin. Op naar het strand, dus!

#2. Smeer
Of course smeer je je daar heel goed in. Nog steeds zijn er girls die geloven dat je sneller bruin wordt als je geen zonnebrandcrème gebruikt, maar dat is echt niet zo. Je verbrandt alleen minder. Tegenwoordig zijn er bovendien superveel handige tools die je beschermen tegen de zon, maar je ook helpen om bruiner te worden. Je hebt bijvoorbeeld olie met een beschermende factor. Door de olie word je alsnog sneller bruin. Girls die niet zo van olie houden, kunnen kiezen voor zonnebrand met zelfbruiner of een gewone zelfbruiner (wel zorgvuldig smeren!). Hello tan!

#3. Scrub
Je kunt extra lang van je bruine kleurtje genieten als je van tevoren alle dode huidcellen van je benen scrubt. Dat kun je doen met een scrubhandschoen of een scrubcrème, maar een handje zand werkt ook supergoed. 

Lees ook: 9 dingen die je verkeerd doet bij het douchen

#4. Eet worteltjes
In wortels en tomaten zit caroteen en dat zorgt er dan weer voor dat je skin een mooi bruin kleurtje krijgt. Sleep maar mee dus, die gezonde snack!

#5. Zon in stukjes
Als je elke dag een uurtje zont, blijft je bruine kleurtje langer zitten dan wanneer je een hele dag aan het strand ligt te bakken én je hebt minder kans op verbranden. Mooi excuus om je huiswerk lekker buiten op een kleedje te maken, toch?

Lees ook: 9 dingen die je nog niet wist over make-up