Wekenlang kijk je er naar uit, je viert bijna je verjaardag. Maar dan heb je op de dag zelf bij het opstaan opeens giga wallen, het lijkt net of er theezakjes onder je ogen hangen. Over theezakjes gesproken; die kun je heel goed gebruiken om je wallen te verminderen! Lees gauw verder voor nog meer tips om van wallen af te komen.

Wat zijn wallen eigenlijk?
Sommige wallen zijn helaas erfelijk en daar is niet zo veel aan te doen. Maar andere soorten wallen zijn ophopingen van vocht en vet onder je ogen, die ontstaan door bijvoorbeeld stress, slecht slapen of als je net gehuild hebt. Gelukkig zijn er veel verschillende manieren om deze wallen te verminderen.

Beautysleep alert!
Probeer genoeg te slapen, minimaal zeven tot acht uur per nacht. Als je genoeg slaapt, herstelt je huid en dat doet weer wonderen voor je wallen.

Lees ook: In 5 minuten klaar met je make-up

DIY tegen wallen 
Koude zakjes kamillethee, watjes met volle melk, schijfjes komkommer, koffieprut, watjes met zout water; er zijn genoeg DIY-middeltjes om je wallen te verminderen. Daar heb jij helemaal geen dure crèmes voor nodig! Vijftien tot twintig minuutjes even liggen met één van deze dingen op je ogen, helpt je wallen te verminderen.

Oogcrème
Naast deze middeltjes is het niet verkeerd om een oogcrème te gebruiken. Je hoeft echt geen dure oogcrème te kopen, het belangrijkste is dat het een hydraterende crème is. Klop het dagelijks voorzichtig in de huid rond je ogen.

Lees ook: Tips voor vollere wimpers

Maatje in nood: concealer
Als niks meer werkt, gebruik dan het laatste redmiddel: concealer. Breng het aan in een driehoek met de punt naar beneden. Gebruik altijd een tint lichter dan je eigen huidskleur, dit verheldert je gezicht en het geeft een optisch effect alsof je wallen minder zijn.

Een goed hoofdkussen is mega belangrijk
Wist je dat je hoofdkussen ook invloed heeft op het ontstaan van wallen? Hoe hoger je ligt, hoe minder het vocht de kans krijgt om zich in je wallen te gaan nestelen. Zorg dat je een fijn hoofdkussen hebt waarop je niet te plat ligt met je hoofd. Een goede nachtrust is het magische middeltje voor je wallen.

Vind de oorzaak
Hooikoorts, slaapproblemen, stress en allergieën kunnen wallen verergeren. Maak je je druk om school? Probeer dan een relax-middagje in te plannen en ga lekker in bed of kijk de hele dag je favo serie. Je kunt ook een bezoekje aan je dokter brengen als je denkt dat je misschien ergens allergisch voor bent. De dokter zal je dan medicijnen voorschrijven.