Krijg jij ook altijd een schrale huid van de winter? Wil jij ook het allerliefste je zachte babyhuidje terug? Check dan nu 5 tips voor een zacht huidje in de winter

#1 Scrubben maar!
Je kunt het beste je huid droog scrubben met een scrubborstel. Hierdoor verwijder jij de dode huidcellen op je huid. Dit doe je dus op een droge huid, zonder water of scrubgel.  Als je dit elke dag doet gaat je huid op een gegeven moment zachter worden en natuurlijk stralen. Handig hè!

#2 Neem een koude douche
Brr… een koude douche in de winter?! Het mag ook lauwwarm zijn, hoor . Een warme douche zorgt er namelijk voor dat je huid ruw wordt en uitdroogt. Dat wil je toch zeker niet? Kouder water zorgt ervoor dat je huid juist wat steviger blijft. 

Lees ook: 5 winterse beautyproblemen + oplossing

#3 … maar gebruik dan niet teveel zeep
Vind jij het ook zo fijn om je met een flinke klodder zeep te wassen? Dit is juist niet goed voor de huid omdat je huid er dan mat uit gaat zien. Gebruik dus een beetje zeep en laat het verder alleen bij het afspoelen met water.

#4 Hydrateer je huid
Het is belangrijk om elke dag je huid te hydrateren met een goede bodylotion. Hierdoor bescherm jij je huid tegen uitdroging. Als jouw huid echt enorm is uitgedroogd kun je zelf een beetje olijfolie op de superdroge delen smeren. Laat het 10 minuten inwerken en spoel jezelf later goed af onder de douche.

#5 En het belangrijkste goed drinken!
Door ongeveer 8 tot 10 glazen water per dag te drinken zorg jij dat je huid gehydrateerd blijft. In de winter kan het zijn dat je huid toch droger is. Gebruik buiten het voldoende drinken de bovenstaande tips om een zacht huidje in de winter te hebben! 

Test: Wat is jouw huidtype?