Volle wenkbrauwen zijn helemaal in, veel meiden kleuren ze in, maar hoe krijg jij je wenkies zo on fleek? Check de tips en je weet het!

#1. Zoek uit wat bij je past

Als je van jezelf heel blond bent zijn twee zwarte strepen boven je ogen misschien niet zo heel charming en als je van jezelf volle wenkbrauwen hebt, wil je waarschijnlijk niet eindigen met twee streepjes. Ga daarom eerst een keer voor de spiegel staan en bedenk welke vorm wenkbrauwen bij jou past. Het is het handigst om naar de natuurlijke vorm van je brows te kijken. Daarnaast kun je ook naar de grootte van je ogen kijken. Als je kleine ogen hebt, zijn dunne wenkbrauwen vaak mooier. Heb je juist grote kijkers? Dan mogen je wenkies iets dikker zijn. Ook handig: kijk naar je bovenlip. Als je die dikte aanhoudt, raakt je gezicht mooi in evenwicht.

#2. Epileer een beetje

Oké, je weet welk modelletje je wilt. Dan zul je waarschijnlijk ook een beetje willen epileren, bijvoorbeeld om te voorkomend dat je op Bert van Ernie gaat lijken. Ook hierbij geldt: volg zo veel mogelijk de natuurlijke vorm van je wenkbrauwen.

Dat doe je het makkelijkst door eerst een potlood langs je neus naar je wenkbrauw te leggen. Alles wat uitsteekt buiten het potlood, epileer je. Daarna kijk je jezelf recht aan in de spiegel en leg je een potlood van je buitenste neusvleugel langs je iris. Daar waar het eindigt, komt de ‘hoek’ in je wenkbrauw. Het einde van je wenkbrauw bepaal je door een potlood van je neusvleugel naar de buitensta ooghoek te leggen. Of course haal je haartjes rond je wenkbrauwen ook weg, maar epileer niet aan de bovenkant, dat haalt de vorm uit je wenkbrauw.

#3. Kleur

Ga je voor wenkbrauwen als Cara Delevigne? Dan is het nu tijd om je wenkies bij te kleuren. Kam ze eerst in perfect shape, bijvoorbeeld met een oud (en afgespoeld!) mascaraborsteltje. Met een speciaal wenkbrauwpotlood kun je de huid tussen je wenkbrauwhaartjes vervolgens een beetje donkerder maken. Kies altijd een kleur die dicht bij je eigen haarkleur ligt: zwart potlood bij blond haar ziet er niet zo overtuigend uit. Teken ook geen complete brow erbij, maar volg de contouren van je natuurlijke wenkbrauw en maak ‘m hooguit een klein beetje breder.

Lees ook: 5 awesome zwemkapsels

#4. Vergeet de details niet

De echte pro’s gebruiken dan ook nog een speciale wenkbrauwpen, waarmee je haartjes (= streepjes) kunt tekenen op de plekken huid die wel gekleurd zijn, maar niet zo behaard als andere stukjes.

#5. Use some gel

En als je dan al die moeite hebt gedaan, wil je of course wel dat je wenkies de hele dag on fleek blijven zitten. Met speciale wenkbrauwgel blijven ze de hele dag perfect in model. Hoe nice! Binnen no time heb jij on fleek wenkies.

Lees ook: 5 dingen die je verkeerd doet tijdens het scheren