Ben jij gezegend met een flinke bos krullen? Lucky you! Maar net als ieder ander heb jij ook wel eens last van een bad hairday: een dag waarop je krullies totaal niet willen meewerken. Hartstikke frustrerend, maar no worries, want met deze tips zorg jij ervoor dat jouw krullen er altijd tiptop uitzien!

Kammen, niet borstelen
Borstel jij iedere dag je haar? Ai, dat kan je beter niet doen! Het borstelen van je haar zorgt er namelijk voor dat je krullen gaan pluizen, wat weer leidt tot klitten. Dat je je haar beter niet kunt borstelen, betekent natuurlijk niet dat je met een onverzorgde haarbos rond hoeft te lopen: je kunt je haar wel met een grove kam kammen.

Was je haar niet te vaak
Oké, ook girls die geen krullend haar hebben, maken zich hier schuldig aan: het te vaak wassen van je haar. Shampoo maakt je haren goed schoon, maar het zorgt er ook voor dat je haarbos enorm uitdroogt. Het resultaat? Krullen die gaan pluizen en er vormloos uitzien. Dat willen we natuurlijk voorkomen! Gebruik daarom tijdens het wassen wat minder shampoo, maar wel een flinke laag conditioner zodat je haar goed verzorgd wordt.

Elastiekjes? Nee, scrunchies!
Elastiekjes zijn hartstikke handig, maar ze hebben ook zo hun minpunten. Zo is het je zeker wel eens overkomen dat een elastiekje vast kwam zitten in je haar… Au! Vervang je elastiekjes daarom voor scrunchies. Dit is een elastiekje dat bedekt is met stof, waardoor je haar minder snel vast komt te zitten en beschadigt. Een scrunchie is dus een stuk liever voor je haar dan een simpel elastiekje!

Geen handdoek, maar een shirt
Als je onder de douche vandaan komt, is het fijn om even je haar te drogen met een handdoek zodat je geen tonnen water druppelt over de badkamervloer. Je haar drogen met een handdoek zorgt er alleen wel voor dat je haar enorm gaat pluizen door de wrijving. Pak daarom een oud katoenen shirt uit je kledingkast, want daar kan je je haren wel mee drogen zonder dat het een frizzy boel wordt. 

Don’t touch them
Ja, het is enorm verleidelijk om aan je haar te zitten gedurende de dag, maar probeer het zo weinig mogelijk te doen. Als je aan je krullies gaat zitten, loop je namelijk het risico dat je last krijgt van klitten en pluis… en dat wil je juist voorkomen!