Summer season is slipper season. En dat betekent dat je voeten in de spotlights komen te staan. Maar help! Zijn jouw voeten daar wel klaar voor? Check hier de beste tips om je voetjes summerproof te maken.

#1. Voetenbadje
Je wurmt ze soms in te strakke schoenen en staat de hele dag op ze: je voeten hebben eigenlijk best veel te verduren. Tijd voor een relaxmomentje! En hoe kun je dat beter doen dan met een lekker voetenbadje? Pak een teiltje en laat het vollopen met lauwwarm water. Doe er vervolgens een bruisbal in en gun je voetjes een verwenmoment. Zo worden je ze niet alleen superzacht, maar ruiken ze ook nog eens lekker.

#2. Scrubben
Door je voeten een goede scrubbeurt te geven verwijder je dode huidcellen en worden ze zacht. Je kunt een bodyscrub gebruiken, maar er bestaan ook speciale voetenscrubs. Sommige breng je aan op droge voeten, andere op natte. Masseer met kleine ronde bewegingen en besteed daarbij extra aandacht aan de hardere delen, zoals je hielen, maar vergeet ook de plekjes tussen je tenen niet! Heb je even geen scrub in je beautyvoorraad? Ga dan zelf aan de slag met een mengsel van olijfolie, amandelolie en suiker. Even mengen en scrubben maar!

Lees ook: 5 dingen die je verkeerd doet tijdens het scheren

#3. Eelt
Het klinkt vies, maar eelt is eigenlijk heel normaal en ook best handig. Eelt werkt namelijk beschermend, maar een dikke laag staat natuurlijk niet erg charmant. Daarom is het slim om het weg te halen. Dit kun je het beste doen nadat je je voeten hebt gescrubd of hebt laten weken in een voetenbadje, omdat je voeten dan zacht zijn. Ga met een puimsteen of een schuurblokje over de harde plekken heen. Heb je heel veel eelt, dan kun je ook een eeltschaaf gebruiken. Herhaal dit een paar keer en voordat je het weet zien je voeten er tiptop uit.

#4. Crème
Smeer je voeten elke dag in met een lekkere frisse crème en je zult merken dat je huid zachter en gladder wordt. Neem er wel even de tijd voor en masseer de lotion rustig in, want dat is goed voor de doorbloeding. Als je dit regelmatig doet, zul je ook merken dat je minder snel eelt krijgt. Heb je erg droge voeten? Smeer ze dan, voordat je gaat slapen, in en trek sokken aan. Het is misschien niet heel erg fijn om met sokken te slapen, maar de volgende dag zullen je voetjes poedelzacht aanvoelen!

#5. Nagels
Als je voeten helemaal mooi verzorgd zijn, wil je ze natuurlijk ook extra laten shinen. Lak je teennagels daarom voor de finishing touch in een mooie kleur. Felle kleuren zijn deze zomer helemaal in, dus wees niet bang om te experimenteren! 

Lees ook: 5 awesome zwemkapsels