Herinner je je de Kylie Jenner lip challenge van een paar maanden geleden nog? Je moest een glas rond je lippen zetten en vacuüm laten zuigen om je lippen groter te laten lijken. Heb je daar geen zin in, maar wil je wel graag je lippen voller laten lijken? Volg dan deze tips. Gegarandeerd minder pijnlijk en effectiever dan de lip challenge.

Stap 1
Smeer je lippen in met een lekkere verzorgende lippenbalsem. Die heb je in alle soorten en maten. Met fruit als mango en meloen, cacaoboter of jojobaolie. Lippenbalsem voorkomt dat je lippen uitdrogen en barsten, en dat je last krijgt van die vervelende velletjes. Kou, maar ook zon en zee kunnen je lippen flink uitdrogen! Lippenbalsem is lekker vet en brengt een beschermend laagje aan op je mond. Laat de balsem goed intrekken voordat je naar stap 2 gaat.

Stap 2
Scoor een lipliner in een naturel tint die bij de kleur van je lippen past. Trek een mooi strak, maar niet te dik, lijntje langs je lippenrand. Een uitschieter? Geen paniek, hou een tissue met gezichtslotion bij de hand en veeg het voorzichtig weg. Een kwestie van oefenen, maar dan heb je een perfect lijntje om je lippen!

Stap 3
Teken daarna ook de rest van je lippen in met de lipliner, of vul het op met een zelfde naturel kleur lipstick. Nu lijken je lippen al stukken groter en voller. Op naar stap 4!

Stap 4
Tijd voor lipgloss! Neem ook weer een natuurlijke tint die bij je lippen past, en vooral niet een te donkere of te lichte kleur. Ga vooral voor lekker veel gloss, zodat je lippen glanzen en schitteren. Gloss blijft niet altijd even lang en goed zitten, dus stop ’m in je tas zodat je de hele dag kan bijglossen!

Stap 5
Nu de finishing liptouch. Breng wat witglanzende of zilverkleurige oogschaduw of poeder aan op het midden van je lippen. De lichte glans laat je lippen nog groter lijken! Zorg ervoor dat je ook de oogschaduw overal mee naartoe neemt, zodat je de hele dag kunt bijwerken.

Doe ook de test: Welke kleur lipgloss past bij jou?