Warme chocolademelk drinken, schaatsen… Yep, de winter is superleuk, maar er komt ook veel beautyellende bij kijken. Zo is je huid extra droog en je nagels vinden de kou ook niet leuk. Gelukkig hebben we de oplossingen voor jouw koude beautyproblemen!

Probleem: Droge lippen
Oplossing: Tijdens de winter hebben je lippen het flink te verduren, daarom is lippenbalsem je best friend. Het zorgt voor zachte winterproof lips en je lippen gaan minder snel kapot. Extra tip voor zachte lippen: scrub je lippen af en toe met een lipscrub. Die maak je ook nog eens supermakkelijk zelf met suiker en olijfolie!

Probleem: Pluizig en statisch haar
Oplossing: Je haar wordt in de winter erg droog en pluizig. Het pluizige is makkelijk op te lossen door wat haarolie op je haar aan te brengen. Vermijd hierbij je hoofdhuid, anders wordt je haar juist weer hartstikke vet. Tegen statisch haar kun je wat haarspray op je borstel spuiten, supersnel en easy!

Probleem: Droge huid
Oplossing: Tegen een droge huid kun je veel doen,  maar het begint met bodylotion! Smeer je huid extra vaak in met een voedende lotion, zonder alcohol en parfum. Die drogen je huid juist uit. Een scrub is ook goed voor je huid, maar gebruik dan wel een zachte scrub. Enne… probeer ook niet te heet te douchen of in bad te gaan, dat droogt ook uit.

Lees ook: 5 beautyproducten waaraan je verslaafd kunt raken

Probleem: Waterige ogen
Oplossing: Door de koude wind kun je snel waterige ogen krijgen. Gebruik daarom in de winter waterproof make-up! Of breng bijvoorbeeld je oogmake-up pas aan als je op school bent. Dit zorgt ervoor dat je niet met uitgelopen mascara aankomt in de klas als je crush daar ook net zit…

Probleem: Broze nagels
Oplossing: Doordat het buiten superkoud is en binnen de verwarming aanstaat, worden je nagels broos. Hierdoor breken ze sneller. Dat los je op met een nagelcrème. Doe er een in je tas en smeer een aantal keer per dag je nagels in. Ook is het goed om voor je gaat slapen je nagels en nagelriemen in te smeren met amandel- of arganolie. Doordat hier veel vitamine E inzit, worden je nagelriemen mooi zacht en gaan je nagels glanzen.

Lees ook: Zo blijft je nagellak langer zitten!