bh mooi houden

5 x tips om je bh mooi te houden

We hebben allemaal een favo bh die we altijd zouden willen dragen. Helaas kan dat niet en moeten we ervoor zorgen dat onze bra pretty blijft. Hier vind je 5 tips om je bh mooi te houden.

#1. Wash your babies

Het is héél belangrijk dat je je bh niet te lang draagt en op tijd én correct wast. Gemiddeld draag je een bh maar vier keer en daarna was je hem met de hand. Je wast je bra met lauw water en wasmiddel voor fijne was. Daarna spoel je hem met koud water af en laat je hem drogen op een handdoek. That’s the correct way!

#2. Opvouwen

Oh no, vouw jij jouw bh’s ook op? Don’t do that, girl! Bh’s beschadigen sneller als je ze opgevouwen in de kast opbergt. De cups raken op die manier gekreukeld en beschadigd. Maar hoe moet het dan? Je bergt ze gewoon achter elkaar op in een lade.

#3. Achter elkaar dragen

Wist je dat je jouw bra niet twee dagen achter elkaar aan kunt dragen? Oeps, wij ook niet! Het schijnt dat je op deze manier je elastiek overbelast en zo zal de bh ook minder steun geven. Er moet minimaal één dag tussen zitten. Genoteerd!

#4. De kleur van mijn bh vervaagd

Oh no, we feel you… Om de kleuren van je bra te mooi te houden moet je je bh wassen in water met een beetje azijn. Dit behoudt de kleuren en voorkomt dat ze gaan mengen met elkaar. Rode en donkere bh’s moet je altijd apart wassen. Heb je lichtkleurige bh’s? Gebruik dan geen wasmiddel voor witte was, dit bevat namelijk blekende producten!

#5. Afwisselen

Zoals eerder werd gezegd, kan het elastiek van de bra uitrekken. Zorg er dus voor dat je meerdere bra’s hebt. Alleen op die manier kan je favo bh langer mee zonder beschadigd te raken. Houd iet te lang vast aan één bh, girl!

Beeld: Metaphortography, Getty Images /  Bron: Hunkemöller

Lees ook:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen