hakken leren lopen

5x tips om op hakken te leren lopen

Is het jouw droom om op hakken te kunnen lopen, maar voel je je altijd een beetje lomp? Say no more! Met deze tips leer jij binnen no-time als een pro op hakken lopen.

Lage hakken – hakken leren lopen

Misschien spreekt deze tip een beetje voor zich, maar wij snappen dat je het liefst meteen op hakken van 10 cm hoog begint. Toch kun je beter eerst voor een laag hakje gaan van bijvoorbeeld 5 cm. Lukt het goed om op die hakken te lopen? Dan kun je voorzichtig voor een iets hogere hak gaan en zo kom je vanzelf bij die hakken van 10 cm hoog of zelfs nog hoger! 

Blokhakken

Nog een handige tip: begin op blokhakken. Deze hakken zijn een stuk breder dan stiletto’s en daardoor kun je je evenwicht veel beter bewaren. Dat is wat we willen, right? Ga vervolgens voor een steeds dunnere hak en uiteindelijk kun jij óók op stiletto’s lopen. Wedden?! 

Beweeg je heupen

Op normale schoenen loop je vanuit je benen, maar op hakken moet je vanuit je heupen lopen. Nu horen we je denken: hoe werkt dat dan? Wij leggen het je uit! Beweeg je heupen mee met je stappen en wij weten zeker dat je je evenwicht beter kunt bewaren. Pluspunt: het ziet er ook nog eens sexy uit. *wink wink*

Schouders naar achteren – hakken leren lopen

Zorg ervoor dat je met je schouders naar achteren loopt en dat je je billen een beetje aanspant. Door dit te doen, breng je je gewicht naar het midden. Als je dit niet doet, kan je gewicht too much aan de voorkant zitten, waardoor je voorover kunt vallen. That’s not what we want! 

Voeten voor elkaar

Als je op normale schoenen loopt, ben je geneigd om je voeten naast elkaar te zetten. Loop je op hakken en zet je je voeten naast elkaar? Dit kan er al snel een beetje lomp uitzien. Zet je voeten in plaats daarvan voor elkaar. Het is op deze manier niet alleen makkelijker om je evenwicht te bewaren, maar het ziet er ook nog eens een stuk vrouwelijker uit. Hello pretty girl!

Heb jij nog een goede tip?

Lees ook:

Beeld: Unsplash | Bron: Girlscene

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen