Heerlijk je haar wassen zodat het weer schoon is en lekker fris ruikt. Maar je haar is ook kwetsbaar als het nat is. Je haar kammen bijvoorbeeld is een echte no-no! Hier lees je nog meer dingen die je niet moet doen als je haar nog nat is.

#1. Meteen je haar drogen
Als je haar nog helemaal nat is en zelfs druppelt is het geen goed idee om het meteen te drogen, tenzij je wilt eindigen met coupe pluis. Wacht even tot het iets opgedroogd is en ga dan pas je haar bijvoorbeeld fΓΆhnen. Je haar krijgt zo minder lang last van de hitte van de fΓΆhn en je bent ook sneller klaar.

#2. Nat haar kammen
Nat haar is kwetsbaar en kun je beter niet kammen als het nat is. Als je echt per se je natte haar wilt kammen omdat je giga klitten hebt, kies dan voor een grove kam. Deze beschadigt je haar minder snel.

Lees ook: Tips tegen droog en pluizig haar

#3. Meteen product in je haar doen
Als je haar nog kletsnat is en druppelt, dan druppelen je haarproducten er net zo snel weer uit. Er staat niet voor niets vaak op verpakkingen dat je het moet aanbrengen op handdoekdroog haar. Knijp zoveel mogelijk water uit je haar en laat het daarna een beetje drogen. Pas dan kun je het beste producten in je haar doen, want dan krijg je het beste resultaat.

#4. Een ruwe handdoek gebruiken
Hoe ruwer de handdoek, hoe pluiziger je haar wordt. Gebruik daarom een zachte microvezel handdoek en leg de handdoek op je hoofdhuid en maak met je vingertoppen kleine, masserende bewegingen. Druk vervolgens de handdoek tegen de rest van je lange lokken om het te drogen.

#5. Een strakke staart of knot indoen
Je kunt je natte lokken beter niet te strak vastzetten in een staart of knot. Je hebt anders kans dat je haar afbreekt. Laat het gewoon los drogen of maak anders een losse staart of nog beter: een losse vlecht.

#6. Met nat haar slapen
Het is heel verleidelijk om na een warme douche met schoongewassen haar je bedje in te duiken voor een beautyslaapje. Maar daardoor is de kans groot dat je ’s morgens wakker wordt met pluishaar en klitten. Probeer het zoveel mogelijk te laten drogen voordat je gaat slapen.

Lees ook: Tips om je haar sneller te laten groeien