Je hebt een map vol met inspi-plaatjes en ein-de-lijk durf je de stap te zetten: je lokken krijgen een kleurtje. Spannend! Want ga je het zelf doen? Of laat je toch de kapper aan de slag gaan? Met deze tips krijg je in elk geval een stralende coupe.

#1. Overleg met je ouders
Jij kunt het dan wel helemaal zien zitten om met paars haar door het leven te gaan, zolang je thuis woont hebben je ouders daar ook iets over te zeggen. Bummer. Als je niet de rest van het jaar met huisarrest en zonder zakgeld wilt zitten, kun je dus maar beter eerst even aan ze vragen wat zij van je plannen vinden. Misschien hebben ze zelfs nog wel goede tips.

#2. Zelf doen of de kapper?
Paps en mams zijn om, dus je kunt aan de slag. De volgende vraag die je moet beantwoorden, is hoe je aan je kleurtje gaat komen. Als je één of twee tinten donkerder wilt, is het goed te doen om je haar zelf te verven. Verf koop je bij de drogist. Check de instructies op het pakje en controleer of je een kleurspoeling, semi-permanente verf of permanente verf hebt. Een kleurspoeling is na een paar wasbeurten weer verdwenen, van semi-permanente verf kun je ongeveer 28 wasbeurten genieten en permanente verf moet uitgroeien.

Wil je van donker naar licht? Dan is het slim om naar de kapper te gaan. Je haar moet dan namelijk eerst ontkleurd worden en dat is zeker voor een eerste keer best pittig om zelf te doen.

Lees ook: Voor het eerst zelf je haar verven

#3. Check je rekening
Je haar verven is een dure hobby. Je krijgt namelijk al snel uitgroei die je moet bijwerken en zeker als je naar de kapper gaat, kan dat behoorlijk duur worden. Bedenk dus ook even wat je gaat doen als je na drie weken je oude haarkleur weer terugziet bij de wortels Γ©n hoe je dat gaat betalen.

#4. Was je haar niet
Spekvet hoeft het nou ook weer niet te zijn, maar verf hecht beter aan vies haar. Was het daarom niet voordat je aan de slag gaat, dan kun je de kleur mooier verdelen en heb je minder kans dat je hoofdhuid geΓ―rriteerd raakt.

#5. What about the wenkies?
Heel donker haar en heel lichte wenkbrauwen? Dat kan best gek staan. Bedenk voor je een extreme color switch doet dus ook even wat je met je wenkies wilt. Houd je ze au naturel, kleur je ze bij met make-up of laat je ze verven?

#6. Koop de juiste stuff
Door te verven kan je haar ineens veel droger en pluiziger aanvoelen. Houd dus wat geld over om een nieuwe shampoo en conditioner te kopen, dan blijft je kleur ook langer mooi.

Lees ook: Tips voor mooi en gezond haar