Ben jij het ook beu om continu je make-up bij te werken voor de spiegel? En wil jij wat langer genieten van je make-up op je gezicht? Check dan 5 manieren om je make-up langer te laten zitten.

#1 Gebruik een primer
Primer is een soort gel die je op je gezicht smeert. Hierdoor blijft je foundation beter op je gezicht zitten en hoef je dus minder vaak je make-up bij te werken! Wauw! Voor een beter resultaat kun je na het aanbrengen van je primer eerst rode plekjes wegwerken met een concealer. Als je daarna de foundation erop doet krijg je een superegale huid!

#2 Gebruik olievrije producten
In de winkel verkopen ze verschillende producten om je huid te reinigen. Je kunt het beste een olievrij product kopen en  kiezen voor een hydraterende huidcrème. Olie in een reinigingsproduct zorgt ervoor dat de make-up van je gezicht afglijdt, dus check je reinigingsproducten op olie!

Lees ook: In 5 minuten klaar met je make-up 

#3 Maak je wimperkrultang een beetje warm
Het beste is om je wimperkrultang een beetje warm te maken. Hierdoor krult je wimper namelijk beter, net als een krultang. Houd hem een paar seconden onder een lamp. Je merkt dat je krul in je wimper wat langer blijft zitten!

#4 Koop altijd waterproof eyeliner en – mascara
Deze make-up kan beter tegen verschillende invloeden van buiten. Zoals een beetje regen of transpiratie. Een tip: smeer goed foundation en (natuurlijke) oogschaduw op je ooglid. Hierdoor blijft je eyeliner beter zitten!

#5 Lipliner en concealer
Ben jij een girl die het leuk vindt om lipstick te dragen? Gebruik dan een lipliner om de randen van je lippen te tekenen. Hierdoor kan je lipstick niet uitlopen. En om ‘m nog beter te laten zitten, kun je het beste een beetje concealer op je lippen smeren. Breng je lipstick aan en hij blijft perfect zitten!  

#6 Gebruik fixing spray of haarlak
Je hebt speciale fixing spray die je na het op doen van je make-up op je gezicht spuit. Houd het flesje ongeveer 30cm van je gezicht af en sluit je ogen. Als je deze spray niet hebt, kan je altijd wat haarlak gebruiken! Let op, spuit niet teveel, anders wordt het plakkerig. 

Lees ook: feiten en fabels over make-up