Oké, dat je met shampoo je haar kunt wassen weten we wel, maar wist je dat je nog veel meer met shampoo kunt doen? Check het hier…

1. Je schoenen schoonmaken
Je kunt je schoenen heel easy schoonmaken met een washandje met shampoo. Wrijf het over de vlekken en maak het vervolgens nog eens schoon met een nat washandje. En voilà, jouw shoes zijn weer als nieuw!

2. Make-up kwasten
Wist je dat je je make-upkwasten ook met shampoo kunt schoonmaken? Het beste is wel om het met babyshampoo te doen, omdat deze milder is en niet aan je ogen zal prikken als je de kwasten niet goed hebt uitgespoeld.

3. Exit haren uit je haarborstels!
Doe warm water in een kom en voeg hier een beetje shampoo aan toe. Doe je haarborstels hierin, laat ze een tijdje weken en spoel ze goed na. En hoppa, jouw haarborstels zijn superschoon én haarvrij!

4. Vastzittende rits
Vind jij het ook altijd zo irritant als je rits van je jas vast blijft hangen? Dan is hier de oplossing: doe een paar druppels shampoo op je rits en probeer het rustig heen en weer te bewegen. Je zult zien dat het helpt!

5. Scheerschuim alternatief
Shampoo is een supergoede vervanger voor scheerschuim. Bovendien voedt het de huid en is het minder droog dan scheerschuim. Nice!

6. Vlekverwijderaar
Oeps, zit er tóch nog een vlek op de gloednieuwe bank van je ouders… No worries! Pak je shampoo en doe een paar druppels in een bekertje water. Laat een doek erin zakken en dep vervolgens de vlek ermee weg. Handig! En het helpt óók voor vlekken op de muur, vloer, je kleding enzovoort.

Lees ook: 14 manieren om vaseline te gebruiken