Zie jij er af en toe zwartgestipt uit, omdat je overal mee-eters hebt zitten? Hartstikke irri! Mee-eters zijn lastig te verwijderen, maar gelukkig zijn er wel wat manieren om ze minder heftig te maken.

#1. Poriestrips
Bij elke drogist kun je ze kopen: poriestrips. Je plakt ze over je neus, laat ze even zitten en trekt ze dan weer los. Door hun plaklaag nemen ze alle mee-eters mee en zie jij er smooth uit. Voor even dan, want deze strips staan er helaas ook om bekend dat de mee-eters snel weer terugkomen én dat ze je huid irriteren. Handig als je wilt stralen op de schoolfoto, minder handig als je iets definitiefs zoekt.

#2. Kleimasker
Een masker van (groene) klei hecht zich aan de onzuiverheden in je huid en ‘trekt’ de mee-eters eruit. Je hoeft niet zelf te gaan scheppen in het plantsoen: kleimaskers kun je gewoon in de winkel kopen, bijvoorbeeld bij De Tuinen.

#3. Ervan afblijven
Helaas, hoe verleidelijk ook, mee-eters uitknijpen is geen best idee. Het zorgt ervoor dat je veel sneller littekentjes krijgt én dat ontstekingen erger kunnen worden. Niet doen dus.

Lees ook: 5 manieren om je puistjes te handelen

#4. Stomen
Voorkomen is beter dan genezen: door te stomen blijven je poriën open en heb je minder kans op mee-eters. Vul een bak met heet water en ga er vijf tot tien minuten boven hangen.

#5. No soap
Zeep kan je poriën verstoppen. Reinig je gezicht daarom met producten die salicylic acid of benzoyl peroxide bevatten. Die zijn ervoor gemaakt om je van je mee-eters af te helpen.

#6. De schoonheidsspecialiste
Ben je al die zwarte puntjes echt beu? Ga dan naar de schoonheidsspecialist. Die kan ze verwijderen zonder littekens te veroorzaken. #welzofijn

Lees ook: 7 dingen die niet werken tegen puistjes (maar jij wel doet)