Elke dag weer halen we een borstel door ons haar en staan we voor de spiegel om onze hairdo te perfectioneren. We zijn dus best zuinig op ons haar. Maar wist je dat we soms dingen doen waardoor we ons haar beschadigen zonder het te weten?

1. Je natte haar borstelen
Kom jij altijd uit de douche met één grote klittenbol? Wacht dan toch met borstelen tot je haar helemaal is opgedroogd! Nat haar is namelijk veel breekbaarder en kan heel easy beschadigen. En als je écht niet kan wachten met het fatsoeneren van je lokken, kun je het heel voorzichtig kammen.

2. Haaraccessoires gebruiken in je natte haar
Ook is het slim om geen klipjes of elastiekjes in je natte haar vast te maken. Je kunt beter wachten tot het droog en minder breekbaar is.

3. Altijd paardenstaarten of knotjes
Gun je haar ook eens een relaxdagje. Laat het na het douchen aan de lucht opdrogen en laat je haar los hangen. Misschien zit het dan niet zo goed in model, maar je lokken zullen je dankbaar zijn!

4. Geen hittebestendige haarspray gebruiken
Als je je haar wilt steilen of krullen is het slim om altijd eerst een hittebestendige haarspray in je haar te spuiten. Het zal zo niet beschadigen door de hete platen van je tang.

5. Elke dag je haar wassen
Als je je haar elke dag wast, zal het zijn natuurlijke oliën verliezen en deze geven je haar nou juist een gezonde glans! Het gevolg is uitgedroogde lokken, die snel beschadigen. Was je haar daarom niet elke dag en gebruik af en toe ook eens alleen conditioner in plaats van shampoo én conditioner.

6. Te vaak föhnen, stijlen en krullen
Als je dit dagelijks doet, zal je haar uitdrogen, beschadigen en zijn glans verliezen. Precies wat je niet wilt!

Lees ook: 4 fouten die we allemaal maken bij het borstelen van ons haar