Een pony is superleuk en geeft je kapsel nét dat beetje extra. Maar dan moet-ie natuurlijk wél goed zitten… No worries! Met deze zes tips zit jouw pony voortaan altijd picture perfect!

1. Laat hem niet zonder föhn opdrogen
Je pony heeft nou eenmaal een beetje volume en styling nodig om er goed uit te zien en daar heb je echt een föhn bij nodig!

2. Droog je pony met een ronde borstel
Zet je föhn op de heetste stand en föhn je pony de juiste kant op terwijl je een ronde borstel gebruikt. Heb je bijvoorbeeld een schuine pony naar links? Draai je pony dan in een linkse hoek om de borstel. Je pony zal zo meer vorm en volume krijgen!

3. Was het gescheiden van de rest van je haar
Dit helpt echt om je pony er elke dag fantastisch uit te laten zien! Doe je haar in een staart en smeer shampoo in je pony. Was het vervolgens, maak het droog met een handdoek en föhn het ten slotte.

3. Raak het niet aan
Is je pony opgedroogd en ziet hij er goed uit? Probeer er dan zo min mogelijk aan te komen. Zo wordt-ie ook veel minder snel vet!

4. Droogshampoo
Een pony heeft de neiging snel vet te worden, omdat-ie tegen de huid van je voorhoofd rust. Daarom is het slim om altijd droogshampoo bij je te hebben. Die zal het vet absorberen waardoor je pony er weer fris en fruitig uit zal zien!

5. Bijknippen
Ga regelmatig naar de kapper om je pony bij te laten knippen. Je wilt toch niet dat-ie straks te lang is, waardoor anderen je ogen niet meer kunnen zien? Het neemt meestal maar vijf minuutjes in beslag!

6. Clipjes of schuifjes
Is je pony echt niet meer te houden en staat-ie alle kanten op? Ga dan over op plan B. Zorg er altijd voor dat je clipjes of schuifjes bij je hebt, zodat je je pony vast kunt zetten. Probleem opgelost!

Lees ook: Tips tegen droog en pluizig haar