gezond nagels nagelbijten gezonde nagels

6 tips voor sterkere nagels

Heb je zwakke nagels die snel scheuren of afbreken?  We’ve got you! Check onze handige hacks om je nagels gezond te houden.

1: Stop met nagelbijten

Nope, wij weten dat het niet makkelijk is voor nagelbijters, maar je moet hier echt mee stoppen! Door het bijten loop je kans op schimmelinfecties en beschadigingen en het ziet er gewoon niet zo mooi uit… Sorry, not sorry.

2: Ga gezonder eten

Chips, chocola en frietjes, we love it! Maar of het goed is voor je nagels? Nah, gezond eten is veel beter voor je nagels. Eet genoeg groenten en fruit en slik eventueel multivitaminen ter aanvulling.

3: Houd je handen zacht

Als je shiny nails wil hebben is het slim om je handen in te smeren met handcrème of lotion. Hierdoor blijven je handen zacht en het geeft een extra verzorging aan je nagels. Win-win!

4: Doe minder klusjes

Deze tip ga jij heel fijn vinden! Huishoudelijk klusjes zijn namelijk niet zo goed voor je nagels. Afwaswater zorgt er bijvoorbeeld voor dat je nagels zacht worden en makkelijk afbreken. Sorry, mam!

5: Smeer je nagels in met knoflook

Het ruikt misschien niet lekker, maar het werk wel! Door je nagels in te smeren met knoflook worden ze beschermt tegen schimmels. Het is supereasy: snijd een knoflookteentje doormidden en smeren maar.

6: Pas op met gellak en nepnagels

Ofcourse is het leuk om af en toe gel- of nepnagels te nemen, maar doe dit niet continue. Anders kunnen je nails niet herstellen en worden ze zwak. Tip: gebruik nagelverharder om je nagels sterk te houden.

Beeld: 123RF

Lees ook:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe jij veel aan je nagels?

Gerelateerde artikelen