mascara tiktok foutjes vollere wimpers

6x mascara foutjes

Breng je ook wel eens te veel laagjes mascara aan of pomp je het mascaraborsteltje vaak in de huls? Dat zijn mistakes die elke girl wel eens maakt! Hier vind je nog meer van die herkenbare mascara foutjes.

Breng je ook wel eens te veel laagjes mascara aan of pomp je het mascaraborsteltje vaak in de huls? Dat zijn mistakes die elke girl wel eens maakt! Hier vind je nog meer van die herkenbare mascara foutjes.

Over datum

Gooi een mascara altijd na drie maanden weg. Ja, zelfs als hij nog goed is. Waarom? Omdat hij dan erg gevoelig wordt voor bacteriën. Hierdoor zou je zomaar een ontstoken oog kunnen krijgen en dat is echt niet fijn!

Te veel kracht zetten

Je kent het vast wel, je hebt een beetje haast en doet je mascara te snel op. Met het effect dat het overal zit, behalve op je wimpers… Arghh en je had al zo’n weinig tijd. Dit komt waarschijnlijk omdat je te hard geduwd hebt met je borsteltje. Dat is nergens voor nodig! Doe het de volgende keer wat rustiger dan ben je uiteindelijk veel sneller klaar!

Mascara in de huls pompen

Pomp je ook wel eens je mascaraborsteltje in de houder? Ach dit is zo’n beetje de meest gemaakte fout, maar dit werkt meestal niet! Je pompt namelijk lucht in het hulsje en daardoor gaat de mascara klonteren. Als je wat meer op je borstel wilt, stop hem dan terug in de huls en draai hem goed dicht. Dan kun je het borsteltje er weer uithalen én een mooi extra laagje opbrengen.

Laag over laag

Als je mooie opvallende wimpers wilt, helpt het niet om big lagen aan te brengen. Twee zijn er meer dan genoeg! Je wilt toch geen dikke, neppe, klonterende wimpers?

Begin bij het einde

Als je mascara opdoet, zorg dan dat je begint bij de roots van je wimpers en niet bij het uiteinde. Ben je een girl die dat nog niet doet? Begin dan nu, want je zult zien dat het je wimpers veel langer laat lijken.

Krullen na de mascara

Om je wimpers supermooi krullend te krijgen, gebruik je een wimperkrultang. Maar hier is wel een gouden regel. Gebruik de krultang altijd voordat je mascara opdoet en niet erna! Je wimpers kunnen anders namelijk afbreken. Dat zou zonde zijn, toch?

Beeld: 123RF

Lees ook:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb jij wel eens een van deze foutjes gemaakt?

Gerelateerde artikelen