Kun jij niet zonder jouw föhn en neem je deze altijd mee als je op vakantie of uit logeren gaat? En heb je er ooit over nagedacht dat je föhn ook handig is voor andere dingen dan je haar droogblazen? Lees snel verder om te ontdekken waarvoor…

#1. Beslagen spiegels
Ken je dat? Je komt net uit de douche en als je vervolgens in de spiegel wilt kijken, is deze door de hitte compleet beslagen. Blegh, nu kan je niks zien… Gelukkig is je föhn je redder in nood! Richt je föhn op het raam en je spiegel is weer als vanouds. Hey you!

#2. Stickers verwijderen
Pff, het weghalen van stickers is soms zo’n gedoe! Trek je deze los, dan blijft de helft vaak nog zitten. Verwarm je de sticker met je föhn, dan komt deze langzaamaan helemaal los. Handig toch?

Lees ook: 7 (ongewone) manieren om nagellak te gebruiken

#3. Kaarsvet verwijderen
Als je een kaars een tijdje laat branden, is de kans groot dat er superveel kaarsvet vanaf druipt. En laat het nou net zo zijn dat je dit kaarsvet moeilijk kunt weghalen. No problem, richt je föhn er even op en het kaarsvet smelt, zodat je het makkelijk met een doekje kunt weghalen.

#4. Extra krullende wimpers
Heb je een wimperkruller maar vind je jouw wimpers toch net niet krullend genoeg? Verwarm je wimperkruller voor een korte tijd (niet te lang, anders wordt de wimperkruller te heet en kun je jezelf branden) met je föhn en je wimpers zullen na het gebruiken van je wimperkruller er prachtig gekruld uitzien.

#5. Weghalen van pleisters
Je bent voor de zoveelste keer gestruikeld en bent weer een wondje rijker. Zucht… Er zit niks anders op dan er maar weer een pleister op te doen. Maar hoeveel pijn doet het wel niet om hem uiteindelijk weer los te moeten trekken? Auw! Dit is vanaf nu geen probleem meer, het enige wat je hoeft te doen is de pleister even te verwarmen met je föhn en voilà: je pleister kun je gemakkelijk lostrekken zonder enige pijn!

Lees ook: 6 manieren om shampoo te gebruiken

#6. Nagellak drogen
Na het lakken van je nagels duurt het soms even voordat deze droog zijn. Wil je ze toch echt in no time droog hebben? Zet je föhn op de laagste stand, richt deze op je nagels en klaar!

#7. Gekreukelde kleding
Wil je naar dat leuke feestje, blijkt ineens dat je favoriete topje helemaal gekreukeld is! Helaas heb je geen tijd meer om je moeder te vragen het truitje even voor je te strijken… What to do? Simpel, gewoon je föhn erop richten terwijl je jouw truitje goed rechttrekt. Party, here you come!