Ben jij niet tevreden met je nagels en wil jij ze beter verzorgen? En kun jij wel wat tips gebruiken? Check nu 7 dingen die je verkeerd doet als je je nagels verzorgt.

#1 Je knipt je nagels
Soms lijkt het makkelijker om je nagels te knippen, maar vijlen is veel beter! Bij knippen is de kans namelijk groot dat ze splijten. Laat het knippen dus over aan de expert en vijl af en toe je nagels weer op een perfecte lengte.

#2 Nagelbijten
Tegenwoordig zijn er genoeg middeltjes te koop bij de drogist om van nagelbijten af te komen. Soms laten girls gelnagels zetten, waardoor het bijten op de nagels niet meer lukt.

Lees ook: tips voor het lakken van je nagels

#3 Je doet donkere nagellak op
Je nagel kan snel verkleuren als je veel donkere nagellak op doet. Dit betekent natuurlijk niet dat je nooit meer donkere  kleuren kan dragen, want je moet gewoon een goede basislaag aanbrengen. Je hebt speciale transparante nagellak die je eerst aanbrengt op je nagel. Deze laag beschermt je nagel tegen verkleuring.

#4 Je gebruikt aceton
Zorg dat je altijd acetonvrije nagellakremover koopt. Als er aceton in je remover zit, verwijder je wel sneller de nagellak, maar het is superslecht voor je nagels. Je haalt namelijk buiten je nagellak ook de natuurlijke oliën bij je nagels weg. Je nagels worden hierdoor slapper en droog, waardoor ze kunnen breken.

Test: Wat zeggen je nagels over jou 

#5 Je gebruikt te weinig vitamine B
Vitamine B zorgt voor sterke nagels. Deze vitamine zit in producten zoals ei, vlees, vis en noten. Heb je geen zin in dat eten, dan kun je ook nog vitamine B-tabletten halen bij de drogist. Wist je dat Vitamine B ook goed is voor je huid en haar? Nice!

#6 Je laat je nagelriem uitdrogen
Gezonde nagels zijn aan de bovenkant wit.  Soms gebruiken mensen citroen om hun nagels weer wat witter te krijgen, het nadeel hiervan is dat je nagel –en nagelriem na een tijdje uitdrogen. Om je nagel wit te krijgen kun je beter whitening nagellak kopen. Je nagels worden dan zo mooi wit, dat je ze zelfs met de blacklight ziet oplichten!

#7 Je pulkt aan je velletjes bij je nagel
Met kouder weer zijn je handen vaak wat droger. Hierdoor kunnen er kloofjes en velletjes rond je nagel ontstaan. Het is heel verleidelijk om die weg te halen, maar laat ze juist zitten! Hierdoor voorkom je een infectie. Verzorg je nagel met goede nagelriemolie en voor je het weet zijn die vervelende velletjes weg!  

Lees ook: 7 tips om je nagels sneller te laten groeien