Mascara is een van de eerste producten die je gaat gebruiken als je begint met make-up, maar dat wil niet zeggen dat het makkelijk is om aan te brengen. Wedden dat jij deze foutjes wel eens maakt?

#1. Je gebruikt eindeloos dezelfde mascara
Jammer genoeg is mascara niet het langst houdbare make-upproduct ever. Na zes maanden is-ie definitely over de datum en is het echt tijd dat jullie wegen scheiden: hij naar de prullenbak, jij naar de winkel voor een nieuwe. Zelfs als je mascara nog niet helemaal op is, kun je beter voor een nieuwe gaan. Het borsteltje is een broeiplaats voor bacteriën en jij wilt vast geen oogontsteking.

#2. Je haalt ‘m niet goed af
Als je je mascara niet goed afhaalt, blijven je wimpers keihard en breken ze eerder af. Dat was niet de bedoeling van je endless length mascara…

#3. Je brengt te veel laagjes aan
Een tweede of zelfs derde laagje kan prachtig staan, maar als je doorgaat met mascara aanbrengen, gaan je wimpers op den duur aan elkaar plakken. Er ontstaan dan korreltjes en ‘spinnenpootjes’. Heb je het idee dat je wimpers niet vol genoeg worden van een paar laagjes? Ga dan eens op zoek naar een mascara die zorgt voor meer volume.

Lees ook: Wat zegt jouw mascara over jou?

#4. Je gebruikt ‘m alleen aan het uiteinde van je wimpers
Je wimpers lijken pas echt superlang als je ook de wortels mee verft. Dat is even een gedoetje, omdat je niet je ooglid vol zwarte vlekken wilt smeren, maar als je een beetje oefent, kun je het na een tijdje als een pro.

#5. Je pompt
Haal jij je mascara ook altijd een paar keer flink heen en weer in de huls voor je hem aanbrengt? Stop daarmee! Door het pompen komt er lucht in je mascara en dat maakt dat-ie minder goed werkt.

#6. Je haalt foutjes niet weg
Oké op je wimpers zit je mascara absoluut on fleek, maar helaas heb je ook je oogleden geverfd. Dat hoeft niet erg te zijn, want met een wattenstaafje heb je het zo weggehaald, maar dat moet je dan wel even doen.

#7. Je haalt de borstel recht omhoog
Juist door het borsteltje te laten zigzaggen, zorg je ervoor dat je wimpers aan alle kanten worden geverfd, volume krijgen en mooi krullen. 

Test: Welke mascara past bij jou?