Heb jij ook wel eens een dag dat je haar ineens enorm vettig is? Het lijkt net alsof je in een bak vol met frietjes en snacks hebt liggen rollen! Balen! Check hier zeven dingen die je verkeerd doet als je vet haar hebt.

#1. Je eet te ongezond
Uit verschillende studies blijkt dat je vettig haar krijgt van het eten van veel fastfood. Zorg dat je veel groentes eet en granen. Vergeet ook vooral niet genoeg te drinken!

Lees ook: 9 tips voor supermooi haar

#2. Je wast je haar elke dag
Hoe vaak was jij je haren? Als je vettig haar hebt, wil je misschien elke dag het ‘vet’ eruit wassen. Dit moet je juist niet doen, want je laat nu ook de goede vetten op je hoofd verdwijnen, waardoor je hoofdhuid extra hard aan het werk gaat om nieuw vet te maken! Het beste is om twee à drie keer per week je haar te wassen. In het begin zal dit vettige haar even vervelend voelen, maar na een paar weken merk je vaak dat het minder al vet is. Als vervanging kan je droogshampoo proberen.

#3. Je gebruikt conditioner op je hoofdhuid
Vind jij het ook altijd zo fijn als je superzachte haren hebt? Je punten hebben de meeste verzorging nodig, dus was daar alleen met conditioner. Het voordeel is dat je dan niet hoeft te masseren op de hoofdhuid. Door te masseren activeer je de kliertjes die vet aanmaken op je hoofdhuid. Dat willen we niet hebben, want je wil van je vettige haar af! Let op… vergeet niet om je haren goed uit te spoelen!

#4. Je borstelt je haren teveel 
Je denkt er niet snel aan, maar door te veel borstelen kan je haar ook vet worden. Dat komt doordat je borstel met de haartjes of bolletjes je hoofdhuid ook een soort van masseert. Resultaat: meer vetproductie. Probeer dus zo min mogelijk te borstelen.

Lees ook: 5 fabulous kapsels met vlechten

#5. Je gebruikt te veel stylingproducten
Spray jij ook wel eens een lekkere volumespray in je haren? Dan kun je daar beter even mee stoppen. Probeer producten zoals gel, wax, haarlak en warmtesprays zo min mogelijk te gebruiken. De producten zelf zijn niet heel erg slecht, maar ze zorgen er wel voor dat jij je haren vaker moet wassen.

#6. Je verwisselt je kussensloop niet vaak genoeg
Je kussensloop? Ja, je kussensloop vervangen helpt tegen vet haar! Doordat jij lekker met je hoofd op je kussen ligt te bewegen komen er vetten van je haar op het kussen. Als jij met je schone haar weer op het ‘vette’ kussen gaat liggen, worden je haren weer vet. Dat wil je niet hebben, toch?

#7. Je zit te veel aan je haar 
Heb jij het wel eens door dat je met je handen lekker door je haren heen gaat, of even je lok aan de kant moet schuiven? Doordat je er telkens met je handen aan zit wordt het sneller vet. Als je er niet aan wilt friemelen, kun je je haren vastmaken in bijvoorbeeld een paardenstaart.

Doe ook de test: Welke haarstijl past bij jou?