Grr… prijkt er een enorme pukkel op jouw neus? Dan doe je stiekem vast een van deze zeven dingen. Helaas pindakaas, ze werken niet.

#1. Je probeert onderhuidse ontstekingen uit te drukken
Puistjes met een wit kopje kun je voorzichtig uitdrukken, door twee vingers in tissues te wikkelen en ze aan weerskanten te zetten. Druk vervolgens naar beneden (dus niet je vingers naar elkaar toe) en blijf niet eindeloos doorgaan. Als het puistje nog niet rijp is, kun je er beter afblijven. Dat geldt zeker voor onderhuidse ontstekingen. Van dikke rode bulten kun je echt beter afblijven, anders heb je kans dat je de ontsteking naar binnen drukt en alles nog veel erger wordt.

#2. Je draagt een paar dagen achter elkaar dezelfde bh
Heb jij ook wel eens puistjes op je rug of op je borst? Dan is het belangrijk dat je niet te vaak dezelfde bh draagt. De bandjes kunnen ‘besmet’ raken door een opengebarsten pukkel. Voor je het weet heb je dan een explosie.

#3. Je scrubt supervaak
Een scrubje kan heel lekker voelen, maar het lost je acné niet op. Je verwijdert er namelijk alleen een laagje dode huidcellen mee en misschien het bovenste laagje van mee-eters, maar de echte ellende (het ontstoken talgkliertje) blijft gewoon bestaan. Of course is het wel van belang om je huid schoon te houden, maar verwacht geen wonderen van je scrub.

#4. Je camoufleert met make-up
Je wilt niet met een enorme pukkel naar buiten, dus maskeer je ‘m met een lekker dikke laag pancake. Logisch, maar niet zo handig. Zeker als je je kwasten of vingers niet goed schoonmaakt, kan dit ervoor zorgen dat je jezelf telkens opnieuw besmet. Verstandiger is het dus om te wachten tot je puistjes vanzelf zijn ingedroogd.

Lees ook: 7 handige beauty hacks van blogger Ilona

#5. Je gebruikt tandpasta multifunctioneel
Stip jij ’s avonds ook wel eens je puistjes aan met een flinke dot tandpasta? Dat kun je beter niet meer doen. Tandpasta droogt je puistje weliswaar uit, maar het irriteert je huid ook flink. Verstandiger is het dus om een speciaal middeltje tegen acné te gebruiken of er desnoods een papje van in water opgeloste aspirine op te leggen (geen Paracetamol). Dat droogt het puistje ook uit, maar beschadigt je huid niet.

#6. Je stopt met het eten van sommige dingen
Het kan inderdaad zo zijn dat bepaalde producten invloed hebben op je huid. Met nadruk op KAN. Over de wisselwerking tussen eten en je huid is nog heel weinig bekend. Voor sommige girls werkt het heel goed om geen varkensvlees meer te eten, maar bij andere maakt dit helemaal geen verschil. Zomaar aan een dieet beginnen is dus niet zo handig.

#7. Je doet alles tegelijk
Heel veel producten tegelijkertijd gebruiken is niet zo handig. Misschien reageren ze niet helemaal lekker op elkaar en zelfs als het goed gaat, weet je niet waardoor dat komt. Moet je al die dure dingen blijven kopen, zonde! Probeer ze liever een voor een.

Lees ook: 8 fashion items waar je je hele leven plezier van hebt