Wil je iets anders met je haar, maar weet je niet zo goed wat? Of heb je inspiratie nodig voor leuke kerstkapsels? Check hier 7 awesome haartutorials voor de feestdagen. Sommige wat moeilijker dan de andere, maar dan vraag je toch gewoon om de hulp van je BFF?

1. Half up, half down
In deze tutorial laat Donna van Braidandstyles12 je zien hoe je met een kam, krultang en haarlak heel ver kunt komen. Een mooi kerstkapsel voor als je graag je haar los hebt, maar wel enige volume wilt. Met als finishing touch een rood strikje.

2. Losse knot
Hou je niet van te chique? Dan is dit misschien wel een goed optie voor jou. Netjes, maar toch ook een beetje slordig. Het enige wat je nodig hebt voor deze tutorial zijn héél veel schuifspeldjes en een beetje haarlak. Het is het mooist als je jouw haren van tevoren krult, per se nodig is dat niet.

3. Gevlochten updo
Zin in een zomers kapsel? Ga dan voor deze mooie losse knot met vlechten. Missy Sue laat je zien hoe je jouw haren mooi los in kunt vlechten en het dan kan samenvoegen tot een mooie knot. Staat prachtig bij alle haarkleuren!

4. Bloemige knot
Zin in een wat moeilijkere hairtutorial? Probeer dan eens deze fishtail braid flower uit! Eigenlijk valt het best mee, maar even oefenen is het wel. De voorkant is heel simpel maar als je omdraait komt daar een mooie bloem tevoorschijn. Pretty!

Doe ook de test: Welke kerstlook past bij jou?

5. Crown Braid
Sazan Hendrix maakt een prachtige crown braid. Een kroon van vlechten dus. Schuifspeldjes zijn your best friend tijdens deze tutorial. Tip: koop speldjes die dezelfde kleur hebben als je haar, dat ziet er een stuk beter uit.

6. Ponytail
Ben jij meer van de staarten dan van losse haren of knotten? Dan is deze tutorial iets voor jou! Met deze tips maak jij namelijk in 5 minuten dé perfecte paardenstaart. Een mooie volle staart voor tijdens de feestdagen geeft net die extra touch aan je look.

7. Space buns
Iets wat op dit moment erg in is zijn space buns: twee knotjes op je hoofd. Lekker speels en het staat bijna iedereen! Deze buns zijn door de gevlochten onderkant net iets bijzonderder dan de gewone. Looking good!

Lees ook: 5 föhntips voor on fleek hair