Ilona is dol op beauty en deelt vandaag zeven hacks met je. Handig!

Ilona: ‘Voor elk probleem is er wel een oplossing, zo is er voor elk onhandigheidje wel een hack. Omdat ik dol ben op alles wat met make-up te maken heeft, heb ik de afgelopen jaren steeds wat meer handige beauty hacks opgepikt. En vandaag deel ik de handigste beauty hacks met jullie!

Hack 1: Als je weer eens uitschiet met je mascara en je krijgt zo’n mooie zwarte stip rondom je oog, wacht dan eerst even. Laat de mascara eerst drogen, en veeg het daarna voorzichtig weg met een wattenstaafje. Op deze manier veeg je het niet direct alle kanten op en krijg je het makkelijker weg.

Op het moment dat er toch nog een zwart vlekje zichtbaar is bedek je deze gewoon met je concealer (of foundation).

Hack 2: Is je make-up remover op en heb je geen tijd meer om naar de winkel te gaan, of zijn de winkels al dicht? Geen nood, vaseline is in dit geval je beste vriend. Vergeet alleen niet even goed je gezicht te wassen na het verwijderen van je make-up.

Lees ook: 7 dingen die je verkeerd doet als je vaak vet haar hebt

Hack 3: Heb je net een mooie lipstick gekocht, kom je er achter dat ie toch wel een hele erge glans heeft. Het enige wat je hierbij nodig hebt is een tissue en transparante poeder. Leg de tissue op je lippen en breng wat matte poeder aan. Je zal zien dat de glans plaats heeft gemaakt voor een mooie, matte finish.

Hack 4: Is je mascara wat uitgedroogd? Zet hem tien minuutjes in een bakje heet water en voilà, je mascara is weer zo goed als nieuw.

Hacks 5: Vind je het lastig om een mooie winged eyeliner te maken? Maak dan gebruik van (washi) tape. Plak dit langs de rand van je oog en ga er voorzichtig langs met de eyeliner. Het resultaat is een prachtig recht lijntje!

Hack 6: Moeite met het verbergen van dat knalrode puistje? Gebruik eerst een vaste concealer (bijvoorbeeld een stick) en daarna een vloeibare concealer er over heen. Je zal zien dat het puistje verdwijnt als sneeuw voor de zon.

Hack 7: Wil je je ogen wat groter laten lijken? Maak dan je onderste waterlijn wit met een oogpotloodje. Wil je je oog juist wat kleiner laten lijken? Maak dan je onderste waterlijn zwart. Om er voor te zorgen dat het lijntje beter blijft zitten kan je er voorzichtig nog een oogschaduw in dezelfde kleur overheen aanbrengen.

En dit waren dan alweer mijn zeven ultieme beauty hacks. Wat zijn eigenlijk die van jou? Laat het me weten in de reacties! ‘

♥ Ilona

Wil je meer lezen van Ilona? Dat kan hierDenk je nu: ik wil ook vlogger of blogger van de maand worden? Geef je dan hier op.

Lees ook: 9 tips voor supermooi haar