Make-up kan je look een stuk beter maken, maar het kan je ook veel minder fab laten lijken. Als je een van deze zeven blunders maakt, bijvoorbeeld.

#1. HΓ©, je mascara zit op je kin
Je make-up was totally on fleek, tot je door de regen ging fietsen en ontdekte dat je mascara op je kin terecht was gekomen. Hoe nice.

#2. Orange isn’t the new foundation
In het lamplicht leek het echt of je de juiste kleur foundation te pakken had, maar buiten lijk je ineens verdacht veel op een worteltje.

#3. Je eyeliner heeft een extra wing
En niet omdat je hem graag in een dubbele punt wilde laten uitlopen, maar omdat je halverwege uitschoot en nu een verticale streep op je ooglid hebt. Wie weet wordt het ooit nog eens mode?

#4. Indianenstrepen op je wangen
Het idee was een geshapet gezicht waar de Kardashians iets van konden leren, maar je ging iets te enthousiast tekeer met je make-up en vergat te blenden, waardoor je eindigde met twee oranje strepen op je wangen. Nou ja, dat is ook een bijzondere look, toch?

Lees ook: Zo creΓ«er je een flawless skin

#5. Hello colours!
Paarse oogschaduw, blauw oogpotlood en knalrode lippenstift. Hoezo leek je op een clown? Je had die kleuren echt wel afgestemd op je kleding, hoor!

#6. Bye bye wenkies
Je wilde je wenkbrauwen een beetje in vorm epileren, maar toen waren ze niet helemaal symmetrisch en moest je dus iets meer weghalen dan je eerst van plan was. En toen… waren je wenkies ineens weg. Oeps!

#7. Oh, het was toch zelfbruiner
Een classic onder de make-upblunders: de zonnebrand en zelfbruiner door elkaar halen. Of je nou knaloranje wordt van de bruiner of knalrood door het gebrek aan bescherming tegen de zon: het resultaat is zelden fab.

Lees ook: De 6 lekkerste luchtjes voor deze zomer