In de vakantie had je uren de tijd om te rommelen met eyeliner, mascara en blusher, maar nu de school weer is begonnen, heb je ineens veel minder tijd voor je ochtendritueel. Don’t worry! Met deze handige trucjes ziet jouw make-up er binnen vijf minuten fabulous uit.

#1. In het zicht
’s Ochtends om zeven uur heb je echt geen tijd om je hele kamer af te speuren op zoek naar die ene mascara. Zet daarom de make-up die je dagelijks gebruikt goed in het zicht, zodat je alles meteen kunt pakken als je het nodig hebt.

#2.  Bronzer
Contouring is de laatste tijd helemaal hip, maar als je er niet heel goed in bent, kost het ontzettend veel tijd. Wil je toch je gezicht een beetje shapen voor je naar buiten gaat? Breng dan wat bronzer aan op je slapen, de zijkanten van je gezicht en op je jukbeenderen.

#3. Oogpotlood en krul
Houd je van gekrulde wimpers en gebruik je ook graag oogpotlood? Sla twee vliegen in een klap door het oogpotlood aan te brengen op de bovenste rand van je wimperkrultang. Als je de tang dan op je wimpers zet, druk je meteen het oogpotlood op je bovenste ooglid.

Lees ook: 8 tekenen dat je verslaafd bent aan make-up

#4. Gekleurde dagcrème
Concealer, foundation en poeder aanbrengen duurt al snel een paar minuten. Bespaar tijd en ga voor de gekleurde dagcrème.

#5. Roze lipgloss
Gebruik wat roze lipgloss als je veel last hebt van puistjes, maar geen tijd hebt voor foundation. Warm roze lippen leiden de aandacht af van de oneffenheden in je gezicht.

#6. Mascara
Heb je je flink verslapen, maar wil je niet helemaal zonder make-up naar buiten? Gebruik dan alleen mascara. Een klein likje laat je er al meteen een stuk uitgeslapener uitzien.

#7. Mascara op je wenkbrauw
Heb je iets meer tijd? En heb je een bruine mascara en bruine wenkbrauwen? Kleur je wenkbrauwen dan door er ook een klein beetje mascara op aan te brengen. Voordeel: je hebt ze ook meteen in model gebracht.

Lees ook: Hoelang is je make-up houdbaar?