Oké dat je met nagellak je nagels kunt lakken hoeven we je niet uit te leggen, maar wist je dat je er nog heel veel andere dingen mee kunt doen? Wij hebben zeven manieren verzameld hoe je nagellak nog meer kunt gebruiken. Zo zie je maar hoe handig en multifunctioneel het eigenlijk is!

1. Een pantygat…
Ojee! Heb je nét een nieuwe panty, zit er alweer een gaatje in. Voor je het weet is het een enorme ladder… No worries! Een beetje doorzichtige nagellak erop smeren zorgt ervoor dat het gat niet groter kan worden.

2. Pimp je sieraden
Ben je je oude, vertrouwde ketting helemaal zat? Of vind je dat die ring eigenlijk wel een oppepbeurt kan gebruiken? Lak het! Leg de accessoires op een papiertje of handdoek en kleuren maar!

3. Naald en draad
Als je een nieuwe knoop aan je broek wilt naaien is het soms even lastig om de draad door je naald te krijgen. Dé oplossing: het uiteinde van de draad even in nagellak dopen. Hierdoor verhard het en kun je het heel easy door de naald krijgen!

4. Enveloppen
Heb jij ook zo’n hekel aan het likken van enveloppen? Met blanke nagellak of een top coat kun je ze heel easy dichtmaken. En die vieze smaak blijft jou bespaard!

5. Voorkom het verbleken van sieraden
Lak je accessoires met een topcoat, dit voorkomt dat ze snel zullen verbleken. Helaas werkt dit trucje niet op sieraden die al verbleekt zijn…

6. Kleur je sleutels
Ook altijd zo’n moeite met onthouden welke sleutel waarvoor dient? Geef ze elk een eigen kleur met nagellak! Zo ziet je sleutelbos er veel leuker uit én je weet voortaan altijd welke sleutel precies waarvoor is. Win-win!

7. Maskeer vlekjes
Probeer een nagellak te vinden in precies dezelfde kleur als je schoenen. Wanneer er dan een vlekje op komt, kun je het heel makkelijk wegwerken door er een beetje nagellak op te doen. Handig!

Lees ook: 14 manieren om vaseline te gebruiken