Heb je een date, kijk je in de spiegel, kijkt een enorme puist terug. Aaargh! Daar gaat je prachtige huidje! Gelukkig is daar een oplossing voor bedacht: concealer. En met deze zeven tips breng jij dat fab aan!

#1. Kies de juiste kleur
Iedereen heeft een andere huidskleur en er zijn daarom ook superveel verschillende concealerkleuren verkrijgbaar. Voordat je er een koopt kun je de kleur het beste even testen op de binnenkant van je pols. Deze huid komt het meeste overeen met je gezicht, waardoor je goed kunt zien of de kleur bij jou past.

#2. Schone huid
Reinig je gezicht goed voordat je de concealer aanbrengt. Dit kan met een verzorgende olie of met reinigingsmelk. Was je gezicht nog even met lauwwarm water en breng daarna pas je concealer aan.

#3. Geen foundation
Een foundation kun je over je hele gezicht uitsmeren, maar een concealer is echt alleen bedoeld voor kleine vlekjes in je gezicht. Breng eerst je foundation aan en bedek dan de plekjes die nog zichtbaar zijn met je concealer.

#4. Deppen
Een concealer smeer je supermakkelijk van je huid af. Daarom is het belangrijk dat je een concealer dept en niet smeert.

Lees ook: Gids voor beginnende foundation-gebruikers

#5. Puistjes
Heb je een puistje dat bloedt? Smeer daar dan nooit concealer op! Via de concealer kunnen er bacteriΓ«n inkomen en kan het puistje gaan ontsteken.

#6. Groene concealer
Heb je je altijd al afgevraagd waar die groene kleur voor is? Groene concealers kun je gebruiken voor gevoelige rode plekjes op je huid die een gewone concealer niet goed bedekt. Wedden dat het hiermee wel lukt?

#7. Roze concealer
Met een roze concealer camoufleer je de donkere kringen onder je ogen. Superhandig als je een nacht superslecht geslapen hebt. Helaas kun je wallen nooit helemaal bedekken, maar het een beetje verdoezelen helpt ook al.

Lees ook: 6 eyelinertips voor beginners