Je nagels zijn enorme blikvangers, maar ze worden vaak vergeten tijdens onze girlie beautymomentjes. Zonde! Met de volgende tips krijg jij je nagels tiptop verzorgd, zonder dat daar veel tijd of geld aan te pas komt.

Probeer één keer per week tijd te maken voor een uitgebreide nagelsessie. Leg je telefoon maar weer neer, want voor deze VIP-behandeling heb je helemaal geen afspraak bij een nagelstudio nodig. Met de volgende stappen zijn je nagels in een half uurtje tiptop verzorgd.

#1. Reinigen
Deze uitgebreide behandeling begint net als je dagelijkse routine met het schoonmaken van je handen. Je hoeft dit keer alleen je nagels te reinigen met nagellakremover als je nagellak op hebt. Zo niet, dan bewaar je deze stap voor later.

#2. Handscrub
Je scrubt vast wel eens je lichaam, maar heb je er wel eens aan gedacht om je handen te scrubben? Hier heb je geen dure middeltjes voor nodig. Een klein beetje olijfolie met suiker werkt net zo goed! Was je handen met water (zonder zeep), schenk een scheutje olijfolie in één van je natte handen en schep er een eetlepel suiker bij. Scrub nu je handen boven de wasbak. Het is niet nodig om heel erg hard te lopen wrijven, want de suiker doet zal het werk. Na het scrubben spoel je je handen af onder de kraan en droog je je handen.

#3. Handmasker
Een avocadomasker is een redder in nood voor ruwe en droge handen. Prak een rijpe, zachte avocado en meng deze met een klein kopje yoghurt, het sap van een halve citroen en een klein beetje honing. Breng het goedje aan op je handen en laat dit tien minuten inwerken.

Lees ook: 5 manieren om je puistjes te handelen

#4. Handcrème
Nadat je het masker van je handen hebt gespoeld, is het goed om je handen in te smeren met handcrème. Neem dit keer wat extra tijd voor het inmasseren.

#5. Nagelriemen
Deze stap is hetzelfde als stap drie van het ‘dagelijks doen’ plan. Natuurlijk kun je dit keer wel wat extra aandacht besteden aan je nagelriemen. Krijg je je nagelriemen niet zo makkelijk terug geduwd? Ga nooit forceren, want dan beschadig je ze. Beter kun je dan wat cuticle remover gebruiken. Deze helpt om de nagelriemen los te maken.  

Lees ook: 5 tips om sneller bruin te worden

#6. Vijlen
Als je je nagels regelmatig vijlt, is knippen niet meer nodig. Door te vijlen heb je minder kans op scheurtjes in je nagels én kan je je nagels ook in de gewenste vorm krijgen. Beslis zelf of je een ronde of vierkante nagel mooier vindt. Als je gaat vijlen is het allerbelangrijkste om te onthouden dat je één kant op vijlt en niet, zoals de meeste meiden doen, heen en weer zaagt.

#7. Lakken
Omdat je je handen en nagels hebt ingesmeerd met vette crèmes, moet je voordat je aan de slag gaat met nagellak je nagels ontvetten met nagellakremover. Begin altijd met een basecoat. Zo’n product is een goede ondergrond voor je nagellak. Uiteraard kun je ook alleen een basecoat gebruiken. De mooiste gelakte nagels krijg je door de nagel in drie keer te lakken: één keer in het midden, één keer links en één keer rechts. Als het nodig is kun je een tweede (of derde) laagje aanbrengen als de nagellak droog is. 

Lees ook: 8 smerige beautydingen die iedereen wel eens doet